Acasă Locale Stiri Satu Mare Medalion “George Achim-55”

Medalion “George Achim-55”

Vineri, 27 februarie, ora 17, în Sala cavalerilor a Castelului Karolyi din Carei a avut loc medalionul literar “George Achim-55”, prilejuit de împlinirea vârstei de 55 ani.

Evenimentul, organizat de Consiliul Județean Satu Mare , Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Direcția de Cultură Carei se înscrie în seria manifestărilor cuprinse în calendarul cultural al județului Satu Mare la secțiunea medalioane culturale aniversare.

Poetul George Achim a ținut să-și celebreze ziua de naștere la Carei, deoarece și-a început cariera didactică în acest oraș, ca profesor de limba română, în urmă cu mai bine de trei decenii.

Despre biografia și cărțile lui George Achim au vorbit scriitorii Felician Pop și Robert Laszlo, care au evidențiat profunzimea și originalitatea universului său liric.

Momentele poetice au fost completate de evoluția grupului de muzică de cameră susținut de Carmina Renascentia din Carei precum și de recitatorii Roxana Mihaly, Dănuț Coșarcă și Darius Duțescu din Carei și Florin Lăcătuș din Satu Mare.

Sărbătoritul a prezentat o confesiune poetică prin care a transmis auditoriului felul în care un poet percepe lumea și reușește să o așeze în rostirea versului.

- Advertisment -

Cele mai populare

„Nimănui cu nimic nu fiţi datori, decât cu iubirea unuia faţă de altul”

Fii blând și bun cu toți, ne îndeamnă Părintele Serghie, că toți sunt în nevoi, bolnavi cu toții. Nu-i nimeni sănătos la suflet....

Este oficial.Biden,rămâne câștigător

Administrația Serviciilor Generale cea care are un rol cheie în confirmarea oficială a victoriei în scrutinul prezidenţial, l-a informat pe președintele ales...

Postul alimentar:recomandări și rețete

Postul alimentar, în toate civilizațiile și religiile, a fost implementat cu valențe curative nu numai în ceea ce privește corpul, dar și...

Adrian Cozma: Vom dezvolta Satu Mare cu bani europeni!

Nu mai are nimeni nicio îndoială că utilizarea cu eficiență a banilor europeni e cheia și drumul spre o dezvoltare mai rapidă...

Comentarii recente