duminică, februarie 25, 2024
AcasăSportInternationalMessi scrie istorie și câștigă al 7-lea Balon de Aur. Dovadă de...

Messi scrie istorie și câștigă al 7-lea Balon de Aur. Dovadă de mare caracter a starului argentinian

Ziua de 29 noiembrie 2021 intră definitiv în istoria fotbalului mondial. Este ziua în care același jucător, argentinianul Leo Messi, primește pentru a șaptea oară trofeul Ballon D`Or. Messi devine astfel singurul jucător din istorie care câștigă trofeul în 3 decade diferite: 2000 – 2010, 2010 – 2020, 2020 – 2030; este cel mai în vârstă câștigător al trofeului; a fost în top trei de 14 ori; este fotbalistul argentinian cu cele mai multe trofee Ballon D`Or; este primul jucător al echipei PSG care obține trofeul; este al doilea jucător din Ligue 1 care obține tofeul din 1991 încoace și este singurul jucător care a câștigat premiul în patru ani consecutivi.

„E incredibil să fiu iar aici. Mulțumesc colegilor de la Barcelona, de la Paris, antrenorilor, familiei, tuturor. Cred că am câștigat acest premiu datorită trofeului cucerit cu naționala, Copa America. A însemnat enorm pentru mine.

E prima dată când câștig Balonul de Aur jucând aici, în Paris, și e o mare onoare pentru mine. Sunt foarte, foarte fericit și vreau să continui să lupt pentru obiectivele mele. Nu știu câți ani voi mai juca, dar mă bucur de fotbal”.

Trofeul i-a fost adus de prietenul său și fostul coleg de la Barcelona, Luis Suarez.

În topul celui mai prestigios trofeu individual, pe locul secund, s-a situat Robert Lewandowski, jucătorul pe care mulți îl vedeau câștigător. În discursul său , Lionel Messi s-a adresat starului lui Bayern și i-a spus că regretă faptul că în 2020 nu s-a oferit trofeul în condițiile în care el merita să îl câștige. Messi a declart că speră ca organizatorii să îi poată acorda lui Lewndowski trofeul din 2020.

„Robert, tu meriți Balonul tău de Aur. Toată lumea este de acord că anul trecut ai fost cel mai bun”, a spus Messi.

Pe locul trei s-a aflat starul lui Chelse, Jorginho.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente