sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăReligieMic dejun cu rugăciune la Parlamentul României

Mic dejun cu rugăciune la Parlamentul României

La Palatul Parlamentului a avut loc în această dimineaţă evenimentul anual „Mic Dejun cu Rugăciune”. Manifestarea a fost organizată de Grupul de Rugăciune din legislativ, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la înfiinţare. În prezența liderilor politici, conducătorilor cultelor religioase din România şi a reprezentanţilor societății civile, a fost subliniată importanţa abordării aspectelor politice și sociale într-o perspectivă spirituală, ancorată în credinţă.

Manifestarea a început cu Micul Dejun cu Rugăciune și a fost urmat de Conferința Internațională „Leadership politic în identitate creștină”.

Conferința a debutat cu Imnul Național cântat de artistul Marcel Pavel și Grupul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale.

Pr. Tofană: Puterea rugăciunii de a influența istoria

Citând din Deuteronom, părintele a amintit ce a primit Moise de la Dumnezeu: „Puneţi la inima voastră toate cuvintele pe care vi le-am spus eu astăzi şi să le lăsaţi moştenire copiilor voştri, ca să se silească şi ei a împlini toate poruncile legii acesteia”.

Inima mișcă. Cu inima se scriu faptele mari”, a explicat părintele profesor. „Deci cuvântul lui Dumnezeu este viața noastră, este viața acestui popor de care suntem responsabili toți de pe poziția pe care temporar ne găsim.”

„Este important să știm toți ce moștenire să lăsăm urmașilor noștri. Și moștenirea cea mai importantă, în care ei să se refugieze și din care să crească, nu numai să se refugieze, și apoi, mai departe, să scrie ei istoria pământului în care s-au născut, este cuvântul lui Dumnezeu, care este putere, energie și care dă sens istoriei și vieții”, a continuat părintele profesor.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat marți că va sprijini construirea primei capele dedicată rugăciunii în Parlamentul României.

Fostul premier, actual președinte al Senatului, a promis marți la reuniunea din Parlament intitulată Mic Dejun cu Rugăciune (după modelul american consacrat încă din 1920) că va sprijini crearea primei capele dedicată rugăciunii din Parlamentul României.

La reuniunea de marți din Parlament au participat ambasadori, reprezentanții tuturor cultelor religioase, reprezentanți ai societății civile, senatori și deputați.

Nicolae Ciucă a declarat recent că în misiunile pe care le-a condus ca general în afara țării a construit lăcașe de rugăciune alături de camarazii săi cu propriile mâini.

Un asemenea lăcaș de cult din lemn, construit în Afganistan de Nicolae Ciucă și echipa sa, a fost adus la Craiova și este funcțional și astăzi.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente