Acasă Locale Stiri Satu Mare Mii de persoane la Sâmbra Oilor ediția 59 ( foto )

Mii de persoane la Sâmbra Oilor ediția 59 ( foto )

sambra oilor

Duminică, 3 mai, mii de oameni au participat, la Huta Certeze, la cea de-a 59-a ediție a „Sâmbrei Oilor”, una dintre cele mai vechi sărbători câmpenești din România.

La deschiderea oficială ce a avut loc la ora 11.00, alături de oficialitățile locale și județene au participat și ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, europarlamentarii Ioan Mircea Pașcu și Daniel Buda, senatorul Gheorghe Flutur, dar și primarii din Seini și Oradea.

Dintre oficialitățile din județul Satu Mare îi amintim pe prefectul Eugeniu Avram, subprefectul Altfatter Tamas, președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef, primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, directori de instituții, oameni politici, etc.

În luarea de cuvânt, șeful CJ, îmbrăcat în straie oșenești, a subliniat faptul că „Sâmbra Oilor” este cea mai veche sărbătoare câmpenească din Ardeal. „În Țara Oașului și spiritul autentic pastoral s-au păstrat datorită oșenilor, oameni harnici, gospodari, care au știut să-și păstreze tradițiile, obiceiurile, oameni care și dacă muncesc poate departe de țară, sunt români. Muncesc afară dar își construiesc casele aici. Sunt oameni care simt românește, care oriunde s-ar afla și în momentul în care merg în glie, merg cu țara în ei”, a declarat Ștef.

După luările de cuvânt a început măsurișul laptelui dar și un bogat program artistic, gustat din plin de către cei prezenți.

sambra-oilor2015 (1) sambra-oilor2015 (2) sambra-oilor2015 (3) sambra-oilor2015 (4) sambra-oilor2015 (5) sambra-oilor2015 (6) sambra-oilor2015 (7) sambra-oilor2015 (8) sambra-oilor2015 (9)

- Advertisment -

Cele mai populare

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Turțean de 70 de ani, decedat în urma unui accident rutier

Miercuri, în jurul orei 23.10, pe raza localității Turț, a avut loc un grav accident de circulație. Un...

Primăriile se pot împrumuta de la Trezoreria Statului. Dobânzile sunt cuprinse între 1% și 1,5%

Cu toate că parlamentarii români sunt în vacanță până la data de 1 septembrie a.c., Adrian Cozma, deputat...

Comentarii recente