Acasă Locale Stiri Satu Mare Mii de persoane la Sâmbra Oilor ediția 59 ( foto )

Mii de persoane la Sâmbra Oilor ediția 59 ( foto )

sambra oilor

Duminică, 3 mai, mii de oameni au participat, la Huta Certeze, la cea de-a 59-a ediție a „Sâmbrei Oilor”, una dintre cele mai vechi sărbători câmpenești din România.

La deschiderea oficială ce a avut loc la ora 11.00, alături de oficialitățile locale și județene au participat și ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, europarlamentarii Ioan Mircea Pașcu și Daniel Buda, senatorul Gheorghe Flutur, dar și primarii din Seini și Oradea.

Dintre oficialitățile din județul Satu Mare îi amintim pe prefectul Eugeniu Avram, subprefectul Altfatter Tamas, președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef, primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, directori de instituții, oameni politici, etc.

În luarea de cuvânt, șeful CJ, îmbrăcat în straie oșenești, a subliniat faptul că „Sâmbra Oilor” este cea mai veche sărbătoare câmpenească din Ardeal. „În Țara Oașului și spiritul autentic pastoral s-au păstrat datorită oșenilor, oameni harnici, gospodari, care au știut să-și păstreze tradițiile, obiceiurile, oameni care și dacă muncesc poate departe de țară, sunt români. Muncesc afară dar își construiesc casele aici. Sunt oameni care simt românește, care oriunde s-ar afla și în momentul în care merg în glie, merg cu țara în ei”, a declarat Ștef.

După luările de cuvânt a început măsurișul laptelui dar și un bogat program artistic, gustat din plin de către cei prezenți.

sambra-oilor2015 (1) sambra-oilor2015 (2) sambra-oilor2015 (3) sambra-oilor2015 (4) sambra-oilor2015 (5) sambra-oilor2015 (6) sambra-oilor2015 (7) sambra-oilor2015 (8) sambra-oilor2015 (9)

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente