Acasă Sanatate si frumusete TE INVIT LA UN CEAI ,PENTRU CA IMI PASA DE SANATATEA TA!

TE INVIT LA UN CEAI ,PENTRU CA IMI PASA DE SANATATEA TA!

 

Cei care beau ceai trăiesc mai mult și sunt mai sănătoși , asadar te invit la un ceai draga cititorule.
Consumul de ceai de cel puțin 3 ori pe săptămână crește speranța de viață și are beneficii pentru organism, arată un studiu recent, publicat într-un jurnal al Societății Europene de Cardiologie.

Un consum regulat de ceai este asociat cu un risc scăzut de boli cardiovasculare , consideră cercetătorii implicați în acest studiu¹. Se pare că efectele favorabile pentru sănătate vin mai ales din consumul de ceai verde , pentru persoanele care preferă această băutură pe termen lung.

Consumul de ceai prelungește viața

Analiza a inclus 100.902 participanți fără istoric de infarct, accident vascular cerebral (AVC) sau cancer. Participanții au fost clasificați în două grupe: cei care beau frecvent ceai (de trei sau de mai multe ori pe săptămână) și cei care nu beau ceai niciodată sau beau rar (de mai puțin de trei ori pe săptămână). Apoi, au fost urmăriți timp de 7 ani.

Consumul regulat de ceai a fost asociat cu mai mulți ani fără probleme de sănătate și cu o speranță de viață crescută. De exemplu, analiza a estimat că băutorii de ceai „înrăiți” cu vârste de 50 de ani, dacă s-ar confrunta cu o boala de inimă, ar dezvolta boala coronariană sau atacul cerebral cu 1,4 ani mai târziu decât cei care beau ceai rar sau nu beau deloc.

Comparativ cu persoanele care nu beau ceai deloc sau beau rar, cei care îl consumă frecvent au un risc mai mic cu 20% de a face un atac de cord sau un AVC și mai mic cu 22% de a dezvolta o boală cardiacă fatală.

Influența potențială a schimbărilor în comportamentul legat de consumul de ceai a fost analizată la o subcategorie de 14.081 de participanți, cu evaluare în două momente. Durata între cele două evaluări a fost de 8 ani, respectiv de 5 ani după al doilea sondaj. S-a concluzionat că acele persoane care consumau ceai în mod obișnuit și și-au menținut obiceiul aveau un risc de boala cardiacă și AVC cu 39% mai scăzut și un risc de boală cardiacă fatală cu 56% mai mic comparativ cu cei care au continuat să nu bea ceai deloc sau să bea arareori.

Efectele protectoare ale ceaiului au fost, astfel, mai mari printre persoanele care beau ceai regulat. Analiza mecanismelor acestei asocieri sugerează că principalii compuși din ceai, polifenolii, nu sunt stocați în organism pe termen lung. Astfel, aportul frecvent de ceai pe o perioadă lungă poate fi necesar pentru a se obține efectul cardioprotector.

Ceaiul verde, asociat cu un risc mai mic de boli cardiovasculare

Într-o subanaliză a tipului de ceai, consumul de ceai verde a fost asociat cu un risc de boli cardiovasculare și AVC mai mic cu 25%. Nicio asociere semnificativă nu s-a observat în ceea ce privește ceaiul negru, mai ales că persoanele care beau ceai frecvent îl preferau pe cel verde celui negru.

Ar putea fi vorba de doi factori. În primul rând, ceaiul verde este o sursă bogată de polifenoli, care protejează împotriva bolilor cardiovasculare și a factorilor de risc pentru acestea, precum hipertensiunea și dislipidemia. Ceaiul negru este complet fermentat și, în timpul acestui proces, polifenolii și pot pierde din calitatea antioxidantă. În al doilea rând, ceaiul negru este de multe ori băut cu lapte. Cercetări anterioare au arătat că această combinație contracarează efectul favorabil pentru sănătate în ceea ce privește funcția cardiovasculară.

Analiza pe genuri a arătat că efectele protectoare ale consumului regulat de ceai erau mai pronunțate în cazul bărbaților decât al femeilor. Un motiv ar fi, consideră cercetătorii, că 48% dintre bărbații din studiu erau consumatori obișnuiți de ceai, în timp ce dintre femei, doar 20% consumau ceai regulat. Un alt motiv ar fi că femeile au o incidență mai mică a bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale. Aceste diferențe au crescut probabilitatea de a avea rezultate semnificative statistic în rândul bărbaților.

Sfat: Se recomandă ca ceaiul verde să fie băut dimineața sau înainte de a face exerciții fizice. Nu este indicat consumul de ceai verde împreună cu alte alimente și, pe cât posibil, nu după ora 15:00, deoarece poate provoca insomnii.

- Advertisment -

Cele mai populare

Legea consumatorului vulnerabil explicată de liderii PNL Satu Mare

În cadrul unei conferințe de presă organizată joi, 21 octombrie 2021, la sediul Partidului...

Austria a donat României medicamente pentru tratarea bolnavilor COVID aflați în stare gravă

România a primit 1.075 de cutii cu diferite tipuri de medicamente utilizate în tratarea pacienților grav bolnavi...

Noi restricții începând de luni. Iohannis: Dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă!

La finalul ședinței de miercuri, 20 octombrie 2021, cu premierul, miniștrii cu atribuții în domeniul combaterii pandemiei...

Cabinetul Cioloș a fost respins de plenul reunit. Iohannis invită partidele la noi consultări

Guvernul propus de premierul desemnat, Dacian Cioloş, a fost respins de plenul reunit al Parlamentului. Au fost înregistrate...

Comentarii recente