29.8 C
New York City
joi, septembrie 29, 2022
AcasăEducatie&CulturaZeci de școli din județul Satu Mare nu au primit aviz de...

Zeci de școli din județul Satu Mare nu au primit aviz de securitate la incendiu

Luni, 5 septembrie 2022, începe școala pentru mii de elevi din județul Satu Mare. Potrivit autorităților locale, elevii sătmăreni sunt așteptați în școli, în condiții bune.

La nivelul județului Satu Mare toate școlile au grupuri sanitare moderne, câteva sunt construite și în curtea școlii, însă doar din motive ce țin de lipsa de spațiu.

În ceea ce privește securitatea la incendiu, potrivit datelor solicitate Inspectoratului Pentru Situații de Urgență ”Someș” Satu Mare, la data de 30 august 2022, din cele 454 de clădiri școlare, au primit autorizație de securitate la incendiu 214 clădiri, 147 fiind neautorizate. Din cele 454 de clădiri, 93 nu fac obiectul autorizării, 79 sunt echipate cu hidranți 79 iar alte 70 sunt echipate cu instalații de detactare, semnalizare și alarmare.

”Până în acest moment au fost evaluate 17.872 unități de învățământ. Ne confruntăm cu o problematică sensibilă reprezentată de securitatea la incendiu a clădirilor în care funcționează unitățile școlare. În acest sens, după analizarea datelor raportate, dintr-un total de 25.606 de clădiri, 17.117 construcții nu necesită obținerea autorizației de securitate la incendiu. Pentru 4.706 construcții au fost emise autorizațiile de securitate, iar 3.783 de clădiri funcționează în prezent fără acest act administrativ, 862 dintre acestea fiind în curs de conformare”, a declarat marți Lucian Bode.

Până la finele lunii în curs încă mai pot fi obținute autorizațiile de securitate la incendiu, lucru greu de crezut că se va întâmpla.

„Vă îndemn să accelerați procedurile de autorizare și în paralel să luați toate măsurile tehnice și organizatorice menite să prevină incindente nefericite astfel încât copiii să fie în siguranță la școală”, a mai adăugat ministrul.

FOTO: Arhivă
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente