marți, iunie 6, 2023
AcasăLocaleStiri Satu MareMisiune imposibilă pentru elevii aparținând minorităților naționale

Misiune imposibilă pentru elevii aparținând minorităților naționale

Proiectul Misiune Posibilă-Șanse egale în alegerea carierei, aflat la a 4-a ediție în acest an, are ca scop promovarea profesiei de polițist în rândul minorităților naționale.   Activitățile din acest proiect s-au realizat în județul nostru în perioada 29 mai-18 iunie, în 6 unități de învățământ care au secții maghiare, respectiv germane.

Inițiativa  aparține fundației Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală și Școlii de Agenți de Poliție Septimiu Mureșan din Cluj Napoca, activitățile de promovare fiind realizate prin Compartimentele de Analiză și Prevenire a Criminalității din Inspectoratele de Poliție ale celor 7  județe participante la proiect, respectiv Cluj, Bihor, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Satu Mare.

În județul nostru activitățile de promovare din cadrul proiectului s-au desfășurat în 6 licee, 5 din municipiul Satu Mare, respectiv Colegiul Național Kolcsey Ferenc, Liceul Reformat, Liceul Teologic Romano Catolic Ham Janos, Liceul German Johann Ettinger și Liceul Tehnologic Traian Vuia și unul din municipiul Carei, respectiv Liceul Teoretic.

Prima întâlnire cu elevii organizată de polițiștii de prevenire împreună cu cei din formațiunile de proximitate a avut loc la Catedrala Reformată din Satu Mare, în data de 10 iunie, unde au participat peste 150 de elevi ai Liceului Reformat.  Elevii aparținând grupului țintă, respectiv din clasele a X-a și a XI-a, au fost informați cu privire la oportunitatea ce li se oferă celor interesați de o carieră în poliție, respectiv posibilitatea de a aplica pentru o tabără gratuită la Școala de Poliție Septimiu Mureșan din Cluj Napoca.

Polițiștii le-au prezentat elevilor o parte din aspectele muncii de poliție, precum și cerințele înscrierii la o școală de profil și probele de examen, răspunzând totodată întrebărilor acestora. Au fost distribuite materiale informative privind proiectul și programul taberei, precum și formulare de înscriere pentru cei interesați. Elevii au fost invitați să se consulte cu familia în vederea participării la tabăra de orientare profesională, urmând a se reîntâlni cu polițiștii pentru depunerea formularelor de înscriere.

Activități similare au fost organizate și în alte 5 unități de învățământ, peste 600 de elevi participând la întâlnirile cu polițiștii. Acțiunile au fost benefice ambelor părți, elevii devenind în acest mod mai bine informați cu privire la profesia de polițist și mai dispuși să ia în considerare o astfel de carieră în viitorul lor.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente