Acasă Locale Stiri Satu Mare Moscova pregătește o nouă strategie de apărare civilă în cazul unor amenințări...

Moscova pregătește o nouă strategie de apărare civilă în cazul unor amenințări militare

Ministerul rus pentru Situații de Urgență va prezenta în următoarele zile Guvernului o nouă strategie de apărare civilă a țării, în cazul unor amenințări militare, relatează ziarul rus Izvestia, în ediția electronică de marți.

Acestă strategie prevede protecția populației atât în situația unor dezastre provocate de om, cât și în cazul unor amenințări militare.

„Noua strategie, spre deosebire de cea veche, nu mai prevede evacuarea generală, când populația pașnică este transportată în afara orașului în cazul înaintării trupelor inamice”, a declarat șeful departamentului pentru protecția populației, Serghei Akatiev, într-un interviu pentru Izvestia.

„Analiza conflictelor militare contemporane arată că, de obicei, acțiunile armate se desfășoară cu ajutorul unor arme de înaltă precizie, fapt ce nu presupune distrugerea unor spații extinse. Din acest motiv, Ministerul pentru Situații de Urgență va pune accent pe refugii și construcții în scop de apărare”, a adăugat Akatiev.

Astfel, Moscova planifică să introducă o nouă categorie de structuri de protecție – adăposturi care vor fi construite în blocuri de locuințe.

„Spre deosebire de adăposturile în caz de bombardament din perioada sovietică, noile contrucții nu au scopul de a proteja în cazul unor atacuri nucleare, însă vor fi capabile să apere populația de fragmente ale obuzelor și clădiri în curs de prăbușire”, a declarat oficialul rus.

În opinia sa, aceste schimbări de strategie au fost influențate, în special, de evenimentele din estul Ucrainei.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente