Acasă Locale Nationale Moscova vrea suprimarea vizelor pentru turiștii ruși în Uniunea Europeană

Moscova vrea suprimarea vizelor pentru turiștii ruși în Uniunea Europeană

Moscova a susținut miercuri suprimarea vizelor pentru turiștii ruși care vizitează Europa și a cerut Atenei, care va asigura președinția Uniunii Europene în primul semesru al anului 2014, să lucreze în această direcție.

„Apreciem în mod deosebit determinarea Greciei de a promova relațiile între Rusia și Uniunea Europeană (…) iar problema cea mai importantă este cea a vizelor”, a declarat pentru presă liderul diplomației ruse Serghei Lavrov, aflat în vizită la Atena.

„Problema este reprezentată în primul rând de acordarea vizelor de intrare”, și în „reluarea negocierilor, a căror întrerupere nu a fost din cauza noastră, pentru un nou acord de cooperare între Rusia și Uniunea Europeană” , a adăugat el în urma unei întâlniri cu omologul său grec Evangelos Venizelos.

Lavrov a amintit faptul că „un milion de ruși” au vizitat Grecia anul acesta. El a mai adăugat că anul trecut, schimburile comerciale bilaterale au înregistrat un nivel record de 6,5 miliarde de euro.

De asemenea, premierul grec Antonis Samaras a cerut Rusiei reducerea prețului gazului rus vândut Greciei, din cauza situației economice grave cu care se confruntă țara, a transmis agenția de presă greacă Ana.

Lavrov s-a angajat să ajute Grecia să iasă din criză, subliniind totuși că prețul gazului este decizia gigantului public rus Gazprom, conform aceleiași surse.

2 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Un român a debutat aseară în grupele Ligii Campionilor

Meciul dintre Juventus Torino și Dynamo Kiev a avut multe de oferit aseară, ca...

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Comentarii recente