Acasă Locale Nationale Moscova vrea suprimarea vizelor pentru turiștii ruși în Uniunea Europeană

Moscova vrea suprimarea vizelor pentru turiștii ruși în Uniunea Europeană

Moscova a susținut miercuri suprimarea vizelor pentru turiștii ruși care vizitează Europa și a cerut Atenei, care va asigura președinția Uniunii Europene în primul semesru al anului 2014, să lucreze în această direcție.

„Apreciem în mod deosebit determinarea Greciei de a promova relațiile între Rusia și Uniunea Europeană (…) iar problema cea mai importantă este cea a vizelor”, a declarat pentru presă liderul diplomației ruse Serghei Lavrov, aflat în vizită la Atena.

„Problema este reprezentată în primul rând de acordarea vizelor de intrare”, și în „reluarea negocierilor, a căror întrerupere nu a fost din cauza noastră, pentru un nou acord de cooperare între Rusia și Uniunea Europeană” , a adăugat el în urma unei întâlniri cu omologul său grec Evangelos Venizelos.

Lavrov a amintit faptul că „un milion de ruși” au vizitat Grecia anul acesta. El a mai adăugat că anul trecut, schimburile comerciale bilaterale au înregistrat un nivel record de 6,5 miliarde de euro.

De asemenea, premierul grec Antonis Samaras a cerut Rusiei reducerea prețului gazului rus vândut Greciei, din cauza situației economice grave cu care se confruntă țara, a transmis agenția de presă greacă Ana.

Lavrov s-a angajat să ajute Grecia să iasă din criză, subliniind totuși că prețul gazului este decizia gigantului public rus Gazprom, conform aceleiași surse.

2 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente