marți, decembrie 5, 2023
AcasăLocaleNationaleMoscova vrea suprimarea vizelor pentru turiștii ruși în Uniunea Europeană

Moscova vrea suprimarea vizelor pentru turiștii ruși în Uniunea Europeană

Moscova a susținut miercuri suprimarea vizelor pentru turiștii ruși care vizitează Europa și a cerut Atenei, care va asigura președinția Uniunii Europene în primul semesru al anului 2014, să lucreze în această direcție.

„Apreciem în mod deosebit determinarea Greciei de a promova relațiile între Rusia și Uniunea Europeană (…) iar problema cea mai importantă este cea a vizelor”, a declarat pentru presă liderul diplomației ruse Serghei Lavrov, aflat în vizită la Atena.

„Problema este reprezentată în primul rând de acordarea vizelor de intrare”, și în „reluarea negocierilor, a căror întrerupere nu a fost din cauza noastră, pentru un nou acord de cooperare între Rusia și Uniunea Europeană” , a adăugat el în urma unei întâlniri cu omologul său grec Evangelos Venizelos.

Lavrov a amintit faptul că „un milion de ruși” au vizitat Grecia anul acesta. El a mai adăugat că anul trecut, schimburile comerciale bilaterale au înregistrat un nivel record de 6,5 miliarde de euro.

De asemenea, premierul grec Antonis Samaras a cerut Rusiei reducerea prețului gazului rus vândut Greciei, din cauza situației economice grave cu care se confruntă țara, a transmis agenția de presă greacă Ana.

Lavrov s-a angajat să ajute Grecia să iasă din criză, subliniind totuși că prețul gazului este decizia gigantului public rus Gazprom, conform aceleiași surse.

2 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente