Acasă Locale Stiri Satu Mare Multiple incendii de vegetație

Multiple incendii de vegetație

 

foc

Doar în cursul zilei de ieri, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a intervenit pentru limitarea și stingerea unui număr de cinci incendii în spații deschise.
Urgențele au fost anunțate prin apelul unic 112, fiind semnalate în decurs de 12 ore, de ieri la prânz. Pompierii au intervenit prompt pentru lichidarea incendiilor de vegetație uscată izbucnite pe raza llocalităților Bixad, Negrești Oaș, Moișeni, Satu Mare (zona lacul Cubic) precum și deșeurile incendiate la groapa de gunoi, tot din Satu Mare.
În total, au fost afectate de pârjolul focului, aproximativ 34 hectare de pâșune și aproximativ 16 hectare de litieră forestieră, mărăciniș și lăstăriș.
În toate situațiile, cauza probabilă a incendiilor a fost focul deschis în spații deschise iar mijlocul de aprindere, brichetă sau chibrituri.
Pe această cale, reamintim cetățenilor că nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de miriști, vegetație uscată și resturi vegetale are consecințe grave asupra comunității prin pierderi de vieți omenești, producerea de pagube materiale și afectarea mediului înconjurător.
În acest sens, reamintim cetățenilor care întreprind acțiuni de igienizare a terenurilor de vegetația uscată, următoarele măsuri specifice :
 Izolarea zonei de ardere față de drumuri, construcții, instalații, fond forestier, culturi agricole vecine prin executarea de fâșii arate;
 Executarea arderii numai pe timp de zi și doar în condiții meteorologice fără vânt;
 Parcelarea miriștilor în suprafețe de maxim 10 hectare prin fâșii arate;
 Supravegherea arderii până la finalizarea ei.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente