Acasă Locale Stiri Satu Mare Multiple incendii de vegetație

Multiple incendii de vegetație

 

foc

Doar în cursul zilei de ieri, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a intervenit pentru limitarea și stingerea unui număr de cinci incendii în spații deschise.
Urgențele au fost anunțate prin apelul unic 112, fiind semnalate în decurs de 12 ore, de ieri la prânz. Pompierii au intervenit prompt pentru lichidarea incendiilor de vegetație uscată izbucnite pe raza llocalităților Bixad, Negrești Oaș, Moișeni, Satu Mare (zona lacul Cubic) precum și deșeurile incendiate la groapa de gunoi, tot din Satu Mare.
În total, au fost afectate de pârjolul focului, aproximativ 34 hectare de pâșune și aproximativ 16 hectare de litieră forestieră, mărăciniș și lăstăriș.
În toate situațiile, cauza probabilă a incendiilor a fost focul deschis în spații deschise iar mijlocul de aprindere, brichetă sau chibrituri.
Pe această cale, reamintim cetățenilor că nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de miriști, vegetație uscată și resturi vegetale are consecințe grave asupra comunității prin pierderi de vieți omenești, producerea de pagube materiale și afectarea mediului înconjurător.
În acest sens, reamintim cetățenilor care întreprind acțiuni de igienizare a terenurilor de vegetația uscată, următoarele măsuri specifice :
 Izolarea zonei de ardere față de drumuri, construcții, instalații, fond forestier, culturi agricole vecine prin executarea de fâșii arate;
 Executarea arderii numai pe timp de zi și doar în condiții meteorologice fără vânt;
 Parcelarea miriștilor în suprafețe de maxim 10 hectare prin fâșii arate;
 Supravegherea arderii până la finalizarea ei.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bancnote false de 100 RON plasate pe piața sătmăreană. Infractorii au fost rețiunți de procurori

Județul Satu Mare s-a aflat din nou în atenția procurorilor DIICOT. În cursul zilei de joi, 17 iunie...

De frica ursului l-a prins noaptea în copac

Întâmplare de-a râsul-plânsul în județul vecin. În timp ce culegea ciuperci în pădure, un bărbat din Jibou a...

Situația COVID în județ și în țară

Până astăzi, 17 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate1.080.070 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus...

România – groapa de gunoi a Europei?

În ultimele zile Poliția de Frontieră Română a interzis intrarea în țară a peste 37 tone de deșeuri....

Comentarii recente