Acasă Locale Stiri Satu Mare Muncitorii calificați în construcții pot obține contracte de muncă în Israel

Muncitorii calificați în construcții pot obține contracte de muncă în Israel

Cetățenii români pot obține locuri de muncă în construcții, în Israel. Angajarea se face în baza protocolului privind recrutarea muncitorilor români pentru lucrări temporare în domeniul construcțiilor în Statul Israel, încheiat la 24 iunie 2014 între Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din România și Ministerul Afacerilor Interne din Israel. Protocolul este pus în aplicare de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) din România și Autoritatea pentru Populație, Emigrare și Frontieră din Israel.

Persoanele interesate trebuie să aibă calificare/experiență în meseriile: dulgheri pentru cofraje de construcție industrializată (cunoașterea citirii planurilor de construcții este obligatorie); fierari-betoniști, îndoirea fierului (cunoașterea citirii planurilor de construcții este obligatorie); zidari-faianțari, acoperirea podelelor și pereților cu faianță (cunoașterea citirii planurilor de construcții este obligatorie); zidari–tencuitori pentru lucrări de tencuit.

De asemenea, cei interesați trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să nu fi lucrat anterior în Israel; să nu aibă rude de gradul I care lucrează deja în această țară, cu excepția fraților; să nu aibă cazier judiciar; să fie apți psihic și fizic de muncă intensă în condițiile climatice specifice statului de destinație, inclusiv muncă la înălțime și manipulare de greutăți și să nu sufere de anumite boli cronice.

Contractele de muncă se încheie pentru o perioadă de un an, cu posibilitatea de prelungire până la o durată maximă de 63 de luni. Salariu lunar minim brut estimat este de 1.540 dolari americani.
Persoanele interesate se pot înscrie la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare sau a municipiului București din raza de domiciliu, cu următoarele documente: cerere tip; curriculum vitae; declarație-tip bilingvă; copie Carte de identitate; copie Pașaport; copii ale actelor de studii și de calificare (toate paginile scrise), după caz; copii ale documentelor care atestă experiența, vechimea în muncă, după caz; cazier judiciar valabil, în original.

Informații legate de cazare, asigurare medicală, transport, viză, modalitatea de recrutare, cheltuieli ocazionate de procesul de recrutare, condiții de muncă și de viață se găsesc pe pagina web a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă – www.anofm.ro.

- Advertisment -

Cele mai populare

Vă prezentăm 10 alimente toxice, care îngrașă și conțin multe chimicale. Iată cu ce le puteți înlocui

Un stil de viață sănătos implică hrană cât mai naturală, fără alimente procesate și pline de chimicale, sport...

Eşalonări pe 12 luni la plata taxelor în contextul pandemiei

Firmele care au obligații fiscale neachitate ulterior declarării stării de urgență (COVID-19) vor putea solicita eșalonarea plății acestor sume pe o perioadă...

Juventus a învins la limită pe teren propriu

Formația italiana Juventus a primit vizita maghiarilor de la Ferencvaros marți seară într-o partidă care a contat pentru...

Liverpool neputincioasă în meciul cu Atalanta

Miercuri seara Liverpool a primit vizita celor de la Atalanta în etapa cu numărul 4 din grupele Ligii...

Comentarii recente