sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăEconomico-socialSocialMunți de moloz descoperiți de comisarii Gărzii de Mediu pe raza localității...

Munți de moloz descoperiți de comisarii Gărzii de Mediu pe raza localității Potău

Unde dai și unde crapă. Comisarii Gărzii de Mediu Satu Mare au fost în control pe râul Someș, cei vizați fiind braconieri, însă în loc de braconieri acești au dat peste grămăzi de moloz și alte deșeuri rezultate din lucrări de construcție, depozitate pe raza localității Potău.

Concret, în data de 12.05.2022 Garda Națională de Mediu, Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură și Jandarmeria Română au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii pescuitul ilegal, în perioada de prohibiție pe râul Someș. Dacă nu au fost identificate activități de braconaj piscicol, pe raza localității Potău au fost constatate depozitări de deșeuri, cu precădere provenite din construcții/demolări. S-a transmis autorității administrației publice locale o solicitare de a lua masurile legale de salubrizare.

Referitor la pescuitul pe Someș, Garda de Mediu vă reamintește că se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie—7 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie— 7 iunie inclusiv

Se interzice incendierea deșeurilor/substanțelor/obiectelor de orice fel, îngroparea acestora, eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate, sub sancțiunea legii penale.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente