Acasă Locale Nationale Un elicopter SMURD s-a prăbușit în Lacul Siutghiol. Toate cele patru persoane...

Un elicopter SMURD s-a prăbușit în Lacul Siutghiol. Toate cele patru persoane aflate la bord și-au pierdut viața

Un elicopter SMURD cu patru persoane la bord s-a prăbușit, luni după-amiază, în Lacul Siutghiol din județul Constanța, iar la fața locului au fost trimise echipaje de pompieri, Ambulanță, Poliție și scafandri. Un membru al echipajului a fost resuscitat și dus la spital, unde a decedat. Trupul copilotul elicopterului prăbușit a fost adus la mal, după mai multe ore de căutări. Ultima persoană recuperată de scafandri, la aproximativ 12 ore de la prăbușire, a fost asistenta medicală, care era însărcinată.

UPDATE: 7:20 – Toate cele patru persoane aflate la bordul elicopterului SMURD prăbușit și-au pierdut viața

Toate cele patru persoane aflate în elicopterul SMURD care s-a prăbușit, luni după-amiază, în lacul Siutghiol și-au pierdut viața, ultima persoană recuperată de scafandri, la aproximativ 12 ore de la prăbușirea aparatului de zbor, fiind asistenta medicală, care era însărcinată.

La aproximativ 12 ore de la prăbușirea elicopterului SMURD, scafandrii au reușit să găsească și trupul celei de-a patra persoane care se afa în aparatul de zbor, fiind vorba despre asistenta medicală Gabriela Harton, în vârstă de 38 de ani, care era însărcinată.

Trupul acesteia a fost găsit în jurul orei 04.30, decesul femeii fiind declarat chiar la fața locului.

Ceilalți trei membri ai echipajului – medicul, pilotul și copilotul – au fost găsiți pe rând, la intervale de câteva ore, până la miezul nopții, decesul acestora fiind declarat la spital, după ce cadrele medicale au încercat zeci de minute să îi resusciteze.

Zeci de persoane au participat la operațiunea de căutare și salvare a victimelor, care a durat peste 12 ore, la fața locului fiind prezenți peste 40 de scafandri, atât ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență cât și militari ai Forțelor Navale, cărora li s-au adăugat cadrele medicale de la SMURD și Serviciul Județean de Ambulanță, jandarmi și polițiști. Au fost folosite mai multe bărci, ale ISU, Gărzii de Coastă, dar și civile, iar un elicopter MAI a survolat aria după căderea nopții, zeci de minute, pentru a lumina cu un reflector zona de căutare.

Scafandrii au reușit să găsească și mare parte din elicopter, care a fost adus la mal pe bucăți, unele nu mai mari de câteva zeci de centimetri. Ancheta cu privire la accident a fost preluată de Parchetul Militar, procurorii încercând să stabilească acum cauzele care au dus la producerea tragediei.

- Advertisment -

Cele mai populare

Raed Arafat solicită creșterea capacității de ventilație

 Autorităţile din domeniul sanitar au în vedere suplimentarea, la nivelul unităţilor de primiri urgenţe, a numărului de ventilatoare care să asigure tratarea...

Părinții își vor putea lua zile libere plătite

Guvernul a aprobat joi proiectul de OUG care reglementează acordarea de zile libere plătite părinților în mai multe situații de suspendare a...

Cîțu:Reeșalonarea datoriilor până pe 15 Decembrie

Companiile vor avea termen până pe 15 decembrie să depună cerere de reeşalonare a datoriilor acumulate în perioada de la începutul stării...

PS Macarie :‘E în flagrantă contradicție cu Sfânta Scriptură’

Într-o declarație care a provocat o undă de șoc în lumea creștină, papa Francisc a cerut, într-un documentar prezentat miercuri la Roma,...

Comentarii recente