sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocaleNegrestiul risca sa ramana fara apa potabila

Negrestiul risca sa ramana fara apa potabila

Orașul Negrești Oaș din județul Satu Mare riscă să rămână fără apă potabilă pe fondul secetei prelungite.

Operatorul de apă Apaserv SA face un apel la populația din zona orașului Negrești Oaș să utilizeze apa potabilă doar în scopuri gospodărești, respectiv de uz casnic, deoarece debitele de apă sunt foarte scăzute, existând riscul de a nu a mai putea asigura apa potabilă populației din zonă. ”Solicităm populației să evite folosirea apei potabile în alte scopuri, cum ar fi udatul grădinilor, teraselor, curților, pavajelor etc. În caz contrar se vor lua măsuri pentru sistarea furnizării apei prin debranșarea de la rețea”, se arată într-un anunț al Apaserv SA Satu Mare. Potrivit sursei citate, noaptea, între orele 23-5, presiunea apei va fi redusă, în scopul acumulării apei în rezervoare, pentru asigurarea necesarului zilnic.

Autoritățile și responsabilii în domeniu s-au întâlnit azi la Negrești Oaș pentru a găsi soluții la această problemă. În urma întâlnirii, prefectul Eugeniu Avram și primarul Aurelia Fedorca fac un apel către consumatori să conștientizeze riscul de a rămâne fără apă potabilă în cazul utilizării acesteia în alte scopuri decât cele gospodărești. De asemenea, prefectul a cerut identificarea imediată a consumatorilor ilegali și sistarea furnizării apei către aceștia, iar pe termen scurt, extinderea contorizării apei la toți consumatorii.

La întâlnirea desfășurată în incinta Primăriei Negrești au participat primarul Orașului Negrești Oaș, Aurelia Fedorca, primarul comunei Certeze, Petru Ciocan, directorul SC Apaserv Satu Mare, Dan Stegerean, directorul executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Servicii în Sectorul de Apă și Apă Uzată din județul Satu Mare, Octavian Lazin, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA), Vasile Andrieș, și directorul adjunct al SGA, Cornel Merce, alături de specialiști și responsabili din zonă pentru a analiza împreună toate aspectele legate de asigurarea apei potabile pe perioada secetei.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente