Acasă sus Nereguli constatate de inspectorii OPC

Nereguli constatate de inspectorii OPC

În perioada 14-23.10.2013, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Satu Mare a desfășurat  la nivel national o acțiune tematică de control privind respectarea prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor la comercializarea pachetelor de servicii turistice pe piata.

Controlul tematic s-a desfasurat la un numar de 8 operatori economici, fiind aplicate 7 sanctiuni contrventionale in valoare totala de 5400 lei si 9 avertismente. Ca masura complementara s-a dispus oprirea temporara a prestarii serviciului pana la remedierea deficientelor semnalate.

Principalele neconformitati regasite in ofertele pentru pachetele de servicii turistice:

 • Elementele de informare nu sunt prezentate in limba romana
 • Neindicarea mijloacelor de transport spre destinatia contractata si a rutei, a tipului unitatii de cazare, a categoriei si a adresei acesteia
 • Neindicarea duratei pentru care opereaza oferta
 • Neindicarea numarului minim de persoane necesar pentru realizarea programului/ excursiei
 • Lipsa oferirii indicatiilor legate de asigurarile medicale necesare
 • Neindicarea informatiilor cu privire la regimul pasapoartelor
 • Neindicarea datei limite de informare a turistului privind eventuala amanare a excursiei
 • In ceea ce priveste contractul incheiat cu turistii, acestea nu contin elemente de informare- caracterizare, acestea fiind obligatorii chiar daca la contract se ataseaza un bon-comanda cu aceeasi data cu cea de emitere a contractului

La nivel national, in cursul lunii octombrie 2013 s-a desfasurat actiunea tematica de verificare a modului de comercializare a buteliilor.

Controlul tematic s-a desfasurat la un numar de 8 operatori economici, fiind aplicate sanctiuni contraventionale in valoare totala de 9000 lei si doua avertismente. Pentru abateri de informare- etichetare au fost oprite temporar de la comercializare 12 bucati butelii in valoare de 800 lei.

Principalele neconformitati regasite:

 • Neafisarea corespunzatoare a preturilor
 • Informatiile privind caracteristicile buteliilor erau greu lizibile (greutatea buteliei, numarul, anul, luna  fabricatiei, presiunea la incercare etc.)

La nivelul Regiunii Nord-Vest s-a dispus efectuarea actiunilor de verificare privind modul de respectare a prevederilor legale la comercializarea materialelor de constructii.

Controlul tematic s-a desfasurat la un numar de 15 operatori economici, fiind aplicate sanctiuni contraventionale in valoare totala de 41500 lei si 3 avertismente. Pentru abateri de informare- etichetare au fost oprite temporar de la comercializare pproduse in valoare de 8500 lei , valoarea opririlor definitive fiind de 3200 lei (in general pigmenti cu data de valabilitate depasita).

Principalele neconformitati regasite:

 • Neafisarea corespunzatoare a preturilor
 • Termen de valabilitate depasit
 • Lipsa traducerilor principalelor caracteristici a produselor in cazul vopselelor si a pigmentilor import
 • Neindicarea corespunzatoare a informatiilor obligatorii a fi redactate pe eticheta produselor (vopsele, ciment, finisaje decorative)
- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente