joi, aprilie 18, 2024
AcasăsusNicolas Sarkozy, arestat preventiv

Nicolas Sarkozy, arestat preventiv

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost plasat în arest preventiv marți dimineața, într-un dosar privind presupuse fapte de trafic de influență, o măsură fără precedent împotriva unui fost șef al statului francez, a declarat o sursă judiciară.

Anchetatori de la Brigada Anticorupție din cadrul Poliției Judiciare îl vor putea audia pe Sarkozy timp de până la 24 de ore, un mandat care poate fi prelungit cu alte 24 de ore.

Sarkozy a sosit marți dimineața la sediul Brigăzii, pentru a fi audiat într-un dosar privind presupuse fapte de ttrafic de influență, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul poliției.

O mașină cu geamuri închise la culoare, la bordul căreia se afla fostul șef de stat, a sosit la sediul Direcției Centrale a Poliției Judiciare din Nanterre, la periferia Parisului, potrivit unui jurnalist AFP.

Anchetatorii caută să stabilească dacă fostul președinte din perioada 2007-2012 a încercat să obțină informații de la un magistrat de rang înalt despre o anchetă care-l viza, în schimbul promisiunii unui „post de prestigiu”.

3 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente