joi, iunie 20, 2024
AcasăLocaleNouă șoferi au rămas fără permise de conducere, în cursul zilei de...

Nouă șoferi au rămas fără permise de conducere, în cursul zilei de ieri

61255691Deși în mod repetat polițiștii rutieri atrag atenția asupra consecințelor grave pe care le poate avea consumul de alcool la volan, echipajele rutiere continuă să surprindă pe drumurile publice șoferi băuți, ce reprezintă un pericol atât pentru pasagerii din propria mașină, cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

Ieri, spre exemplu, trei șoferi s-au ales cu dosare penale pentru conducere cu alcoolemii peste limita legală. Pe DN 19 A, între localitățile Mădăras și Ardud, a fost oprit de polițiștii Serviciului Rutier autoturismul condus de Bogdan C., de 36 de ani, care avea o concentrație de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeași zonă, în localitatea Ardud, a fost surprins în trafic și un cetățean polonez, Wladislaw B., de 50 de ani, care conducea un autotractor, deși avea o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și polițiștii Biroului Rutier au constatat comiterea unei asemenea infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, Sorin T., de 39 de ani, fiind depistat la volan cu o concentrație de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. În toate aceste cazuri șoferii au fost conduși la spital pentru recoltare de probe biologice și sunt anchetați pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având alcoolemia peste limita legală.

Printre cei sancționați pentru abaterile comise în trafic se numără și alți 9 șoferi, cărora le-au fost suspendate permisele de conducere pentru neacordare de prioritate pietonilor sau altor vehicule, depășiri neregulamentare sau nerespectarea culorii roșii și a semnalelor acustice ale semaforului instalat la trecerea la nivel de cale ferată. La Apa, polițiștii Postului de Poliție din localitate au acționat alături de specialiști R.A.R. în vederea depistării șoferilor ce conduc autovehicule cu defecțiuni tehnice, fiind aplicate 11 amenzi, în valoare de 1.125 lei și reținute 3 certificate de înmatriculare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente