Acasă Locale Nationale Noul Mers al Trenurilor intră în vigoare din 14 decembrie

Noul Mers al Trenurilor intră în vigoare din 14 decembrie

Noul Mers al Trenurilor de călători – care prevede mai multe trenuri Regio, curse spre și dinspre cele mai căutate stațiuni montane de schi, precum și durate reduse, de aproximativ două ore, pe ruta București Nord-Constanța – va intra în vigoare pe 14 decembrie, potrivit CFR Călători.

Potrivit sursei citate, noul Plan de Mers al Trenurilor 2014-2015 va fi valabil până la 12 decembrie 2015, urmând să fie în circulație, zilnic, peste 1.100 de trenuri.

“Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii pieței atât prin optimizarea orariilor și a capacității de transport, cât și prin asigurarea condițiilor de confort pe categorii de trenuri, utilizându-se eficient resursele disponibile”, se precizează într-un comunicat remis, miercuri.

CFR Călători mai precizează că va asigura, și în 2015, serviciul public de navetă între marile orașe și localitățile din proximitatea acestora. De asemenea, va fi menținut mersul de tren cadențat pe rutele unde condițiile de circulație și exploatare permit acest lucru și unde traficul de călători este cu preponderență de navetă: București Nord – Ploiești, București Nord – Pitești și Constanța – Mangalia (în sezonul estival).

Pe de altă parte, pentru asigurarea accesibilității și mobilității călătorilor, dar și pentru desfășurarea unui transport competitiv, unele trenuri InterRegio, cu plecări din Cluj, Craiova, Pitești și alte orașe, au fost transformate în trenuri Regio, cu opriri în mai multe stații de pe traseu. Astfel, față de 2014, pasagerii vor putea călători cu mai multe trenuri Regio, la tarifele aferente acestui rang de tren.

În ceea ce privește zonele turistice precum Valea Prahovei, Vatra Dornei, Petroșani, pasagerii vor beneficia de un număr suficient de trenuri în funcție de sezon și de trafic, mai anunță CFR Călători.

Astfel, în această iarnă, după suplimentările capacității de transport din perioada Sărbătorilor de iarnă, sunt introduse Trenurile Zăpezii, prin care pasagerii vor ajunge în cele mai căutate destinații turistice montane țară. “În plus, prin această ofertă, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2015, se va acorda 25% reducere de preț la bilete. Reducerea se va aplica la trenurile care vor circula de luni până joi, pentru călătoriile, pe rută directă, la clasa a 2-a, cu trenuri InterRegio care au ca punct de plecare sau destinație: una din stațiile feroviare de pe ruta Sinaia – Brașov; gara Vatra Dornei Băi; gara Petroșani”, mai precizează compania.

Totodată, și în 2015, trenurile de pe ruta București Nord – Constanța vor avea durate de parcurs reduse, de aproximativ două ore.

Tot în 2015, pasagerii vor putea să călătorească în afara țării zilnic, cu trenuri directe din București Nord către Viena (de la 39 de euro pe sens), Budapesta (de la 29 de euro pe sens) și Sofia. De asemenea, oferta de transport internațional include trenuri zilnice directe către Budapesta și din Timișoara, Brașov, Târgu Mureș și Cluj Napoca.

Mersul Trenurilor de Călători 2014-2015 va putea fi cumpărat din principalele gări și agenții CFR din București și din țară, la prețul de 13 lei. În condițiile în care conținutul Mersului Trenurilor va putea fi updatat, călătorii sunt rugați să solicite informații cu privire la mersul trenurilor de la stațiile și agențiile CFR sau să acceseze site-ul www.cfrcalatori.ro.

- Advertisment -

Cele mai populare

Fără creșteri de pensie în acest an sau următorul

O creştere a punctului de pensie cu 40% în acest moment trebuie evitată, pentru că economia nu o poate susţine, iar în...

PNL a depus sesizarea de neconstituționalitate privind numirea lui Iordache

Liberalii au depus, joi, sesizarea de neconstituţionalitate referitoare la hotărârea Parlamentului privind numirea deputatului PSD Florin Iordache în funcţia de preşedinte al...

Florin Zamfirescu despre închisoarea COVID și conducerea acesteia

Actorul Florin Zamfirescu este nemulţumit de măsurile luate de autorităţi pentru limitarea răspândirii cazurilor de coronavirus şi declară că actualii conducători sunt...

Toleranța înțeleasă și promovată într-un mod greșit.

Papa Francisc militează pentru căsătoriile între homosexuali! Cere o lege specială . Papa Francisc îndeamnă, într-un documentar difuzat miercuri...

Comentarii recente