Acasă Locale Internationale Numărul imigranților din Spania, inclusiv al românilor, a scăzut în 2014, al...

Numărul imigranților din Spania, inclusiv al românilor, a scăzut în 2014, al treilea an la rând

medium_harta-steag-spania

Numărul străinilor care trăiesc în Spania, inclusiv al românilor și marocanilor – cele mai mari comunități de imigranți, a scăzut în 2014, pentru al treilea an la rând, potrivit unor date oficiale publicate marți în această țară care se confruntă cu a doua cea mai mare rată a șomajului în zona euro.

În total, 4.718.864 de străini erau înregistrați în Spania la 1 ianuarie 2015, cu 6,1% mai puțini decât în urmă cu un an, potrivit unor date preliminare publicate de către Institutul național spaniol de statistică, citate de Agence France-Presse.

Cea mai importantă scădere s-a înregistrat în rândul imigranților din fostele colonii spaniole în America Latină. Numărul peruvienilor care trăiesc în Spania a scăzut cu 21,3%, până la 71.045, al ecuadorienilor cu 19,5% la 176.247, iar al columbienilor cu 17% până la 150.956.

Românii și marocanii reprezintă cele mai importante două comuntăți de imigranți în Spania, dar numărul lor a scăzut, de asemenea, anul trecut, potrivit statisticii spaniole. De asemenea, numărul britanicilor înregistrați în Spania a scăzut cu 6%, la 282.120.

Străinii au fost afectați dur de dificultățile economice cu care se confruntă țara, în urma prăbușirii sectorului imobiliar, în 2008. Numărul străinilor din Spania a crescut în timpul perioadei de boom, de la 923.879 în 2000, la 5,2 milioane în 2011.

Spania a înregistrat anul trecut o creștere economică de 1,4%. Rata șomajului a început să scadă, dar s-a stabilizat la 23,7% la sfârșitul lui 2014, a doua cea mai ridicată din zona euro, după cea din Grecia.

Pe de altă parte, numărul spaniolilor a crescut cu 134.231 de persoane, populația totală atingând 46,6 milioane.

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente