29.8 C
New York City
luni, octombrie 3, 2022
AcasăsusO nouă legendă a fotbalului a decedat

O nouă legendă a fotbalului a decedat

 

cesare-maldiniCesare Maldini, un fotbalist legendar al clubului de fotbal AC Milan dar și tatăl altui simbol al clubului italian, Paolo Maldini, a murit la vârsta de 84 de ani, informează Gândul.

Acesta s-a născut la Trieste, pe data de 5 februarie 1932 și a fost un simbol al Milanului, pentru care a jucat în perioara 1954-1966 (347 de partide și 3 goluri; a câștigat 4 titluri, o Cupa Latină).

Cesare Maldini a fost cel care a ridicat, ca și căpitan la AC Milan, prima Cupă a Campionilor Europeni pentru italieni, în anul 1963, după o victorie în fața Benficăi lui Eusebio. A fost ”secundul” lui Enzo Bearzot la Cupa Mondială câștigată de Squadra Azzurra în Spania, în 1982.

A fost de trei ori campion al Europei ca antrenor la Under-21, dar a pregătit și naționala de seniori a Italiei, dar și selecționata Paraguay-ului, cu care a mers la Cupa Mondială din anul 2002.

 

La națională Maldini a jucat 14 partide, dintre care două la Mondialele din Chile, din 1962. A fost căpitanul naționalei în perioada 1962-1963. Ca antrenor, a dus Parma din C1 în B, apoi a pregătit formațiile Foggia și Ternana.

 

După ce l-a ajutat pe Bearzot la prima reprezentativă, a condus, pentru un deceniu, naționala Under 21, cu care a câștigat 3 Europene în 3 ani consecutivi.

 

În 1998 a condus la Mondialele din Franța, pierzând în ”sferturi”, la penalty-uri, contra Franței. A devenit apoi observator la AC Milan,apoi director tehnic cu Mauro Tassotti și Fatih Terim. Ca selecționer, califică Paraguay-ul la Mondialele din Coreea de Sud și Japonia, din 2002, cu care pierde în ”optimi” contra Germaniei. Este demis și se întoarce în Italia, notează Gândul.

În ultima perioadă, fotbalistul a dispărut din lumina reflectoarelor, la fel ca și cunoscutul său fiu, Paolo.

 

 

sursa:mediafax.ro

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente