Acasă Locale Internationale Obama, catalogat drept "maimuță" de Coreea de Nord

Obama, catalogat drept „maimuță” de Coreea de Nord

Coreea de Nord a acuzat sâmbătă Statele Unite că i-au întrerupt conexiunea la Internet la începutul săptămânii și l-a catalogat „maimuță” pe președintele american, pentru că a încurajat cinematografe să proiecte filmul „The Interview” care-l parodiază pe liderul nord-coreean.

Barack „Obama este în continuare imprudent în vorbe și fapte, ca o maimuță într-o pădure tropicală”, afirmă Comisia Națională nord-coreeană pentru Apărare (NDC), acuzându-l pe președintele american că a îndemnat săli de cinema să difuzeze filmul de Crăciun.

„În cazul în care Statele Unite continuă să fie arogante, despotice și să folosească metode de gangster în pofida avertismentelor repetate (ale Coreei de Nord), ele ar trebui să țină cont de faptul că acțiunile lor politice ratate vor antrena inevitabil lovituri mortale”, a declarat un purtător de cuvânt.

În urmă cu o lună, studiourile Sony au fost vizate de un atac informatic masiv pe care FBI l-a atribuit, în urma unei anchete, Coreei de Nord. Phenianul, care s-a declarat ostil difuzării filmului „The Interview” („Interviul care ucide!”), o comedie despre un complot fictiv al CIA de a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-un, a negat atacul.

După ce a anulat, inițial, lansarea filmului pe 25 decembrie, Sony s-a răzgândit și a programat premiera în anumite săli de cinema, în Statele Unite, în ziua de Crăciun, iar pe Internet pe 24 decembrie.

Obama a repetat că Sony nu ar fi trebuit să anuleze premiera.

Coreea de Nord a fost privată de conexiunea la Internet marți, pentru scurt timp, la o zi după o primă întrerupere generală de nouă ore care ar putea să fi fost orchestrată ca represalii față de atacul informatic.

- Advertisment -

Cele mai populare

Noutăți fiscale în Monitorul Oficial.TVA la vânzarea apartamentelor-precizări privind TVA redusă la restaurante

Noi modificări fiscale au fost publicate zilele trecute în Monitorul oficial . În multe domeniile vizate sunt diverse, pornind de la vânzarea...

Pilda Semănătorului.”Ochi au si nu văd,urechi au și nu aud.”

“Ochi au și nu văd, urechi au și nu aud. Ca nu cumva, văzînd și auzind, și cu inima înțelegînd, să se...

Asaltul Big Pharma în politica din România.După Rafila,Streinu Cercel intră în PSD.

Vor milita pentru adoptarea legii vaccinării obligatorii . Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”,...

Alexandru Rafila-fiul fostului șef al Securității.A executat 27 de țărani.

Alexandru Rafila, noua imagine a PSD, a declarat recent ca tatal sau a fost medic. El nu a mentionat insa ca tatal...

Comentarii recente