Acasă Locale Internationale Obama, catalogat drept "maimuță" de Coreea de Nord

Obama, catalogat drept „maimuță” de Coreea de Nord

Coreea de Nord a acuzat sâmbătă Statele Unite că i-au întrerupt conexiunea la Internet la începutul săptămânii și l-a catalogat „maimuță” pe președintele american, pentru că a încurajat cinematografe să proiecte filmul „The Interview” care-l parodiază pe liderul nord-coreean.

Barack „Obama este în continuare imprudent în vorbe și fapte, ca o maimuță într-o pădure tropicală”, afirmă Comisia Națională nord-coreeană pentru Apărare (NDC), acuzându-l pe președintele american că a îndemnat săli de cinema să difuzeze filmul de Crăciun.

„În cazul în care Statele Unite continuă să fie arogante, despotice și să folosească metode de gangster în pofida avertismentelor repetate (ale Coreei de Nord), ele ar trebui să țină cont de faptul că acțiunile lor politice ratate vor antrena inevitabil lovituri mortale”, a declarat un purtător de cuvânt.

În urmă cu o lună, studiourile Sony au fost vizate de un atac informatic masiv pe care FBI l-a atribuit, în urma unei anchete, Coreei de Nord. Phenianul, care s-a declarat ostil difuzării filmului „The Interview” („Interviul care ucide!”), o comedie despre un complot fictiv al CIA de a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-un, a negat atacul.

După ce a anulat, inițial, lansarea filmului pe 25 decembrie, Sony s-a răzgândit și a programat premiera în anumite săli de cinema, în Statele Unite, în ziua de Crăciun, iar pe Internet pe 24 decembrie.

Obama a repetat că Sony nu ar fi trebuit să anuleze premiera.

Coreea de Nord a fost privată de conexiunea la Internet marți, pentru scurt timp, la o zi după o primă întrerupere generală de nouă ore care ar putea să fi fost orchestrată ca represalii față de atacul informatic.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Națională, marcată în avans de cei mai mici preșcolari ai Grădiniței Nr.1

În fiecare an de 1 Decembrie românii sărbătoresc Ziua României și își amintesc de eroii...

BNR a prezentat banconta pe care este imprimată Ecaterina Teodoroiu

Prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentată o personalitate feminină – Ecaterina Teodoroiu, a fost prezentată...

Programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a fost modificat

Instituția Prefectului Satu Mare a anunțat modificările aduse în programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României din 1...

Oficial! S-a stabilit ora la care se pornește iulminatul festiv

Așa cum anticipam, https://www.jurnaluldesatumare.ro/mantia-magica-a-sarbatorilor-de-iarna-se-asterne-peste-orasul-nostru-noi-imagini-cu-decoratiunile-festive/ , iluminatul festiv se pornește pe data de 30 noiembrie începând cu ora 18.00.

Comentarii recente