Acasă Locale Stiri Satu Mare Pachistanez și irakian reținuți la frontierea cu Ungaria

Pachistanez și irakian reținuți la frontierea cu Ungaria

Polițiștii de frontieră sătmăreni au reținut doi cetățeni, un irakian și un palestinian, care intenționau să treacă ilegal frontiera cu Ungaria pentru a ajunge în Spațiul Schengen.

În data de 24 decembrie, pe timpul executării unor misiuni de supravhegere și control la frontiera de stat, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al PF Satu Mare au observat, pe raza municipiului, reședință de județ, două persoane de origine afro-asiatică în timp ce ieșeau dintr-un microbuz care circula pe ruta Baia Mare-Oradea.

Oamenii legii au început monitorizarea acestora, bărbații deplasându-se pe jos, spre frontiera de stat cu Ungaria, iar în momentul în care s-au apropiat de frontiera de stat, polițiștii i-au reținut.

Drept urmare, cei doi bărbați au fost conduși la sediul Poliției de Frontieră în vederea legitimării, aceștia fiind un cetățean irakian, iar celălalt palestinian, de 18, respectiv 20 de ani.

Persoanele reținute au declarat că au plecat din Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș cu intenția de a trece ilegal frontiera pentru a ajunge în Spațiul Schengen.

Polițiștii de frontieră le-au întocmit celor doi cetățeni actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat și au fost predați Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș, conform procedurilor legale.

- Advertisment -

Cele mai populare

Medicii infectați,fug din spital

Trei cadre medicale infectate cu coronavirus, internate la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean din Târgu Jiu, au fugit din unitatea...

USR PLUS sfidează ceremonia de investire

În ultimele zile s-a întâmplat un fenomen ciudat. În mai multe zone ale țării, în număr mare și în unele cazuri în...

Noul Model Tesla trimis către Europa

Tesla Motors a trimis un prim transport către Europa de la fabrica din Shanghai care produce din 2019. Mașinile au fost trimise...

Medicina-forță morală dominantă în controlul societăților

Fostul președinte al Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, ridică probleme etice importante legate de medicină și actuala pandemie într-un comentariu publicat pe blogul...

Comentarii recente