Acasă Locale Internationale Obama propune noi taxe pentru americanii bogați, care ar urma să aducă...

Obama propune noi taxe pentru americanii bogați, care ar urma să aducă la buget 320 mld. dolari

Barak Obama-United States-Politics

Președintele Statelor Unite Barack Obama propune noi taxe care îi vizează pe cei mai bogați americani și care ar urma să genereze venituri bugetare suplimentare de 320 de miliarde de dolari în următorii zece ani, pentru a limita presiunea fiscală asupra clasei de mijloc, relatează Bloomberg.

Potrivit propunerilor președintelui Obama, profiturile din investiții ale celor mai bogați 1% dintre americani vor fi limitate în urma noilor taxe, iar transferul de active către moștenitori va fi mai dificil.

Nivelul minim de taxare al veniturilor din capital și dividende ar urma să crească la 28% față de 23,8% în prezent, în condițiile în care, la începutul mandatului din 2009, taxa se situa la 15%.

Obama, care își va promova planul în discursul despre starea națiunii de marți, vrea să folosească o parte din banii rezultați în urma majorării taxelor pentru extinderea facilităților pentru îngrijirea copiilor și pentru educația superioară.

„Ceea ce vedem aici este o ușurare a regimului fiscal pentru clasa de mijloc, pentru a putea ataca problema stagnării salariilor clasei de mijloc”, a declarat Harry Stein, director pentru politica fiscală în cadrul Center for American Progress, grup aliniat Partidului Democrat.

Proiectul lui Obama întâmpină opoziție din partea Congresului controlat de republicani și a lobby-iștilor de la Washington, care au reușit în trecut să blocheze unele proiecte ale președintelui american, care vizau impozitarea băncilor.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lansarea proiectului „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor- Jurnalul de Satu Mare SRL”

S.C. Jurnalul de Satu Mare S.R.L., în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate...

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Comentarii recente