Acasă Locale Internationale Obama propune noi taxe pentru americanii bogați, care ar urma să aducă...

Obama propune noi taxe pentru americanii bogați, care ar urma să aducă la buget 320 mld. dolari

Barak Obama-United States-Politics

Președintele Statelor Unite Barack Obama propune noi taxe care îi vizează pe cei mai bogați americani și care ar urma să genereze venituri bugetare suplimentare de 320 de miliarde de dolari în următorii zece ani, pentru a limita presiunea fiscală asupra clasei de mijloc, relatează Bloomberg.

Potrivit propunerilor președintelui Obama, profiturile din investiții ale celor mai bogați 1% dintre americani vor fi limitate în urma noilor taxe, iar transferul de active către moștenitori va fi mai dificil.

Nivelul minim de taxare al veniturilor din capital și dividende ar urma să crească la 28% față de 23,8% în prezent, în condițiile în care, la începutul mandatului din 2009, taxa se situa la 15%.

Obama, care își va promova planul în discursul despre starea națiunii de marți, vrea să folosească o parte din banii rezultați în urma majorării taxelor pentru extinderea facilităților pentru îngrijirea copiilor și pentru educația superioară.

„Ceea ce vedem aici este o ușurare a regimului fiscal pentru clasa de mijloc, pentru a putea ataca problema stagnării salariilor clasei de mijloc”, a declarat Harry Stein, director pentru politica fiscală în cadrul Center for American Progress, grup aliniat Partidului Democrat.

Proiectul lui Obama întâmpină opoziție din partea Congresului controlat de republicani și a lobby-iștilor de la Washington, care au reușit în trecut să blocheze unele proiecte ale președintelui american, care vizau impozitarea băncilor.

- Advertisment -

Cele mai populare

Eşalonări pe 12 luni la plata taxelor în contextul pandemiei

Firmele care au obligații fiscale neachitate ulterior declarării stării de urgență (COVID-19) vor putea solicita eșalonarea plății acestor sume pe o perioadă...

Juventus a învins la limită pe teren propriu

Formația italiana Juventus a primit vizita maghiarilor de la Ferencvaros marți seară într-o partidă care a contat pentru...

Liverpool neputincioasă în meciul cu Atalanta

Miercuri seara Liverpool a primit vizita celor de la Atalanta în etapa cu numărul 4 din grupele Ligii...

Credinţă, Dreptate ,Unitate dar mai ales Demnitate!

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE GUVERNUL ROMÂNIEI Către,Guvernul României,Domnule Prim-Ministru, Incidentul petrecut la Constanța în dimineața zilei de...

Comentarii recente