Acasă Cosul cu vipere Coș cu Vipere: Nici Pintea Viteazu' nu mai ie ce-o fo'!

Coș cu Vipere: Nici Pintea Viteazu’ nu mai ie ce-o fo’!

cos vipereSăptămăna trecută înainte de Mikulaș, Vrajnicu’ Viorel o cerut strămutarea dosarului tocmai colo la bihoreni, pă motiv, că, noh colo-i mai bine și tot ”colo” se pot face mai multe! Numai că, ori no’ uns unde trebe, ori s-o prins ceie cu ciocanu’ de lemn de manevra și în trei timpi și două mișcari io făcut dosaru’ ”bumerang” spre Sătmar.

Astăzi, 15 decembrie, Pintea Viteazu’ este așteptat la Tribunalul Satu Mare, să ”dialogheze”, despre una, despre alta…! Apoi cică… fie vorba-n-trenoi… Chiar dacă s-au făcut câteva incendiare dezvăluiri referitoare la această ingenioasă făcătură juridică, se pare că eficienta cooperativă de împărțit și reîmpărțit dreptatea, funcționează fără cusur s-au asa dorim să credem!

Acuma vă dați prea bine seama că la conturile ”grase” pe care le deține, umflate nu se știe exact prin ce mijloace, pentru viorelul nostru a fost doar un mizilic să plătească răhățelul ăla de cauțiune, de 100.000 de lei. Dar l-a cam plătit dejaba …Și când ai o avere așa mare, nu-i greu să scoți din hazna, o mică parte, ca să plătești un avocat foarte bun care știe, poate și vrea să te scoată de la dubele!

Morala fabulei lui Pintea ăsta a nost, este cât se poate de limpede: dacă tot te apuci să furi, să șpăguiești ori să șantajezi, atunci barem fă-o „di granda”, ca în caz de Doamne feri, să ai din ce plăti prețul lejer al libertății, nu ca fraierii ăia care fură o găină, ori un portmoneu aproape gol!

Zice-se că bătrânul crocodil apiot va scoate din mlaștină, la o adică, amănunte nu prea comode pentru mulți dintre cei care mai circulă prin libertate, că Doamne, mulți îs ăia care au luat bani de la APIA, fără să aibă vreun drept pentru asta, iar sumele ridicate sunt de-a dreptul enorme.

Pe toate le știe vicleanul ex- director, că doar el a fost nașul tuturor baleturilor financiare, așa că tămbălăul ăsta s-ar putea termina în coadă de pește pe care scrie cu solzi mari „OMERTA”, celebra lege a tăcerii , statuată cândva de Mafia italiană.

Și dacă treburile merg bine, nici nu ne-am mira prea tare ca acest individ periculos să mai revină încă o dată în fotoliul de director al APIA Satu Mare, că doar trăim în România și asta ne revoltă tot timpul! Glumeam! Nu mai poți face… acum pă vremea lu’ neamțu’, ce ți-ai propus pe vremea lu’ Doftore!

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente