vineri, mai 31, 2024
AcasăSportLocalOlimpia bate la Brașov și ajunge pe locul doi

Olimpia bate la Brașov și ajunge pe locul doi

 

Olimpia a câștigat prima partidă oficială din 2017, și anume meciul pe care l-a disputat în deplasare la FC Brașov, scor 2 la 1 pentru formația sătmăreană. Datorită acestei victorii și faptului că UTA Arad a pierdut partidă de la Brăila, Olimpia termină această rundă pe locul second.

Olimpia nu a început așa bine partida de la Brașov, iar în minutul 12 gazdele au deschis scorul. O centrare din dreapta la bara a doua a lui Băjan, Ioan Șerban ridică mingea cu capul de lângă Heil și apoi reia din foarfecă din 9 metri lângă bara din dreapta lui Anca Trip, rămas fără reacție.

Apoi a început dominarea Olimpiei, mai întâi în minutul 15 Pană execută un corner, iar Florin Mureșan reia cu cap din 6 metri peste poartă și ratează o ocazie imensă de egalare.

Mai apoi, în minutul 19 Erdei îi pasează scurt la marginea careului lui Voicu, care pătrunde pe dreapta, intră în unghi și centrează din 8 metri cu dreptul în fața porții, Ursu vine din spate și reia cu genunchiul pe lângă Iabob, din 2 metri, restabilind egalitatea. La golul egalizator au contribuit jucători care în tur fie n-au prins niciun meci ca titular, aici este vorba de Carlo Erdei, cel care are adunate din meciurile de până acum atâtea minute cât a jucat în meciul de la Brașov, fie nici nu au fost la echipă, Voicu și Ursu, au venit in pauza competițională la echipă.

 

Același Voicu care a pasat decisiv la gol a ratat pe urmă două ocazii immense, prima dată în minutul 24 când a reluat din 6 metri cu capul pe lângă vinclul colțului lung o minge venită dintr-un șut trimis de la 14 metri în transversală de Pană.

Apoi, două minute mai târziu, Krausz pasează din propria jumătate o minge care depășește apărarea brașoveană și ajunge la Voicu care scapă singur cu Florin Iacob, ciupește mingea pe lângă portarul ajuns la 16 metri, rămâne singur cu poarta goală, dar nu trage, întârzie și apoi Șerban, repliat, respinge în corner din picioarele adversarului, din doar 3 metri, din fața barei.

În minutul 39 Pană centrează la prima bară dintr-un corner de pe stânga, Krausz deviază cu capul din șase metri și mingea intră în plasă pe la colțul lung. Florin Iacob a fost surprins pe picior greșit pe linie și nu a putut interveni la mingea care i-a căzut puțin mai în față înainte să intre în poartă.

În repriza secundă Olimpia s-a lăsat dominată de Brașov, însă fără vreo ocazie semnificativă pentru aceștia, în minutul 94 Kanaloș pornește într-o cursă de urmărire a balonului, trece de Șerban și ciupește mingea din 16 metri, pe lângă Florin Iacob, dar și pe lângă poartă.

Final de meci cu scorul de 2 la 1 pentru Olimpia, care a făcut 40 de puncte, cu unul mai mult decât UTA Arad și ajunge pe locul second.

 

►FC Brașov: Fl. Iacob – Băjan, Al. Ichim, I. Șerban, Ct. Stan – Vagner, P. Iacob, I. Popa, Enceanu – Grigorie – Angelescu

Rezerve: Căucă – Poverlovici, Goge, Vl. Munteanu, Tripșa, Chitoșcă, Istrati

Antrenor: Cornel Țălnar

 

►Olimpia: Anca Trip – Duruș, Fl. Mureșan, Heil, Iuhas (cpt.) – Onicaș, Krausz – Erdei (min.81 Romariu Rus), Sil. Pană, Oct. Ursu (min. 62 Iulian Roșu) – Ad. Voicu
(min. 72 Tony Kanalos)

Rezerve: Șuta – Daminuță, I. Roșu, Bura, R. Rus, Vas. Pop, Kanaloș

Antrenor: Bogdan Andone

 

 

Dacă în urmă cu un an eram la limită să nu retrogradăm, sezonul acesta Olimpia merge ceas, asta datorându-se în mare parte noului antrenor, Bogdan Andone, cel care a fost secundul lui Marius Șumudică sezonul trecut, dar și a noului director Attila Karda. Cei doi au venit cu o altă mentalitate, s-au zbătut să facă achiziții importante, dar și ca echipa să poată să meargă într-un cantonament în pauza de iarnă în Cipru.

 

Olimpia se bate la promovare ! 

 

Problema este alta, dacă Bogdan Andone continue să își facă treaba la fel de bine ca și până acum, iar echipa promovează, ce se va întâmpla, de unde se va face rost de finanțare pentru ca Olimpia să poată continua în Liga I.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente