29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăSportLocalOlimpia umilită pe teren propriu de Baia Mare

Olimpia umilită pe teren propriu de Baia Mare

 

fcm-baia-mare-olimpia-satu-mare-2Sâmbătă, 26 martie 2016, Olimpia a primit vizita eternilor rivali din Baia Mare, într-o partidă supranumită drept derby-ul Nordului. Între cele două echipe există o rivalitate care datează de mulți ani de zile, iar mesajul suporterilor la meciul de azi a fost clar, că retrogradarea nu face cât o victorie împortiva rivalilor.

 

A fost o nouă partidă ștersă din partea jucătorilor sătmăreni, cu toate că am văzut la unii colegi din presă că au notat faptul că Olimpia a început meciul ca la Brașov, dominând partidă. Astea fiind aberații, jucătorii antrenați acum de Mircea Bolba în continuare au aceași atitudine ca și în mandatul lui Tibi Csik, ei fiind aierieni pe teren, neștiind unde să se găsească unul pe celălalt, nereușind să lege mai mult de 4 pase.

 

Au încercat ei ceva în primele minute ale meciului, însă când au ajuns în jumătatea adversă s-au panicat și nu au mai știut ce să facă cu mingea. În fond așa a venit și reușită rivalilor, aceștia i-au prins pe galben-albaștrii pe un contraatac 3 contra 3, Codoban șutează la semi-înălțime, în diagonală, de la 14 metri, la colțul lung, și îl învinge pe Băican, rămas fără replica.

 

Au urmat apoi alte trei ocazii periculoase ale băimărenilor, mai întâi Iuhas e deposedat la 20 metri de Vasilache, care șutează pe poartă și Băican respinge cu greutate în corner. Din cornerul rezultat, Oltean reia puțin pe lângă. În minutul 40 oaspeții au un nou contraatac prin apărarea rarefiată a Olimpiei, Sîrbu trage din 12 metri, la o palmă de bară

 

Ultima ocazie a primei reprize le-a aparținut totuși sătmărenilor, Lukacs trimite din 12-13 metri milimetric peste transversală.

 

La ieșirea jucătorilor de la cabine, suporterii, furioși, le-au strigat jucătorilor să se trezească, fiindca meciul a început de o oră și ei încă nu au jucat nimic. Iar ceea ce suporterii au strigat, s-a și afirmat, la puține minute de la ieșirea de la cabine Mureșan îi pasează lui Băican, iar portarul lui Codoban, aflat în mijlocul careului, dar jucătorul băimărean s-a speriat de minge și a scăpat-o, ratând situația de a majora scorul.

 

Mai apoi un nou contraatac al oaspeților Balaure centrează de pe stânga și Vasilache reia din colțul careului de șase metri peste poartă.

 

În minutul 68 Muntean îl faultează pe Vasile Pop într-o zonă moartă a careului, mingea se îndrepta în aut de poartă. Balaure execută lovitura de pedeapsă și majorează scorul.

 

Primul șut al meciului pentru sătmăreni a fost în minutuș 90, Villand trage de la 18 metri, reține Ormenișan cu siguranță.

 

Speciliaști în încasarea golurilor în minutele de prelungiri, în minutul 93 Baia Mare au o nouă ocazie periculoasă de a înscrie Cîrjan reia din 6 metri lateral dreapta în plasa lateral.

 

 

►Satu Mare: Băican – D. Muntean (min71. Faur), Fl. Mureșan, Iuhas (cpt.), Sălăgeanu – R. Rus(min. 46 Buhăescu), Villand – Kanalos (min.59 Bura), D. Lukacs, Brata – Mărkuș

Rezerve: Șuta – Onicaș, Buhăescu, Faur, Bîgiu, Bura, Takacs

Antrenor: Mircea Bolba

 

►Baia Mare: Ormenișan – Străuț, Sg. Oltean, Fl. Ilie (cpt.), Anițoiu – Daminuță, C. Sîrbu (min.61 D. Munteanu), V. Pop(min.83 Cîrjăn), Balaure, Vasilache(min.73 Codin), Codoban

Rezerve: Bota – Duruș, Giurgiu, Codin, Cîrjan, D. Munteanu, Sbârcea

Antrenor: Dorin Toma

 

Propaganda jucătoriilor făcută înainte de această etapă, în care au chemat cu mic cu mare populația orașului la meci și-a făcut efectul, în tribune aflându-se în jur de 2.500 de spectatori. Însă, cei veniți să susțină au început să strige DEMISIA în repriza a doua și să ceară conducerii să bage juniorii în teren, poate aceeia jucând mai determinați.

A fost un duel mai mare în tribune decât pe teren, acolo unde galeriile celor două echipe au dus un duel civilizat, susținându-și echipele. Totodată, la o așa mare rivalitate, scandările vulgare nu au putut lipsi.

Cert este un lucru, echipa sătmarului nu joacă nimic, cu toate că s-au făcut investiții serioase la Satu Mare și s-au adus jucători care au în CV meciuri în Liga I, însă poate asta este și problema, prea mulți jucători cu atitudine și caracter, prea mulți șefi în echipă, niciun lider și lipsa jucătorilor care să muncească pe teren, să facă munca de jos.

 

Sperăm ca în viitor să se resolve problemele astea și să fie persoane trase la răspundere pentru situația în care se află în aceste momente echipa, când retrogradarea bate la usă.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente