Acasă sus Ovidiu Silaghi nu mai candidează la europarlamentare

Ovidiu Silaghi nu mai candidează la europarlamentare

Norica Nicolai, Adina Vălean, Renate Weber, Eduard Hellvig, Ramona Mănescu, Cristian Bușoi, Claudia Benchescu și Mihai Țurcanu s-ar putea afla pe primele opt locuri pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare, care urmează să fie definitivată marți, la ședința BPN al partidului.

În pregătirea discuției de marți din BPN, luni seară a avut loc o ședință cu liderii de filiale liberale, la care au luat parte și Crin Antonescu, Rareș Mănescu, precum și Marian Petrache, coordonator al campaniei PNL pentru europarlamentare.

Surse liberale au declarat  că liderii de organizații au prezentat, în cadrul a opt regiuni, câte un candidat pentru fiecare regiune, care beneficiază de sprijinul filialelor.

Astfel, ar beneficia în continuare de sprijin politicpentru un nou mandat în Parlamentul European Norica Nicolai, Adina Vălean, Renate Weber, Eduard Hellvig, Ramona Mănescu, Cristian Bușoi, Claudia Benchescu și Mihai Țurcanu.

Conform surselor citate, de pe listă ar putea să lipsească, pe o poziție eligibilă, candidatura lui Ovidiu Silaghi, actual europarlamentar.

PNL și-a fixat ca obiectiv pentru alegerile europarlamentare obținerea a opt mandate, echivalentul unui scor de 25% din opținile electorale. Potrivit surselor citate, a fost pusă în discuție inclusiv candidatura vicepreședintelui PNL Mircea Diaconu, care ar fi beneficiat de susținerea organizațiilor PNL. Cu toate acestea, a fost ridicată problema unei eventuale invalidări a candidaturii sale de către BEC sau a unei contestări din partea ANI, ca urmare a unei hotărâri a ÎCCJ prin care a fost constatat incompatibil.

Într-o astfel de situație, PNL riscă să intre în alegeri cu o listă incompletă de candidați, fapt care i-ar periclita dreptul de a avea reprezentanți în fiecare secție de votare. Potrivit surselor citate, ideea candidaturii lui Mircea Diaconu ar putea fi luată în discuție din nou în cadrul ședinței BPN al PNL de marți.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că liberalii iau în serios o eventuală candidatură a lui Mircea Diaconu la europarlamentare, însă în cazul acestuia trebuie clarificată “o chestiune de natură juridică” pentru care s-a făcut o solicitare la BEC.

2 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfântul Dimitrie-Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de...

Trecerea la ora de iarnă.Cum facem față tulburărilor de somn?

Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte neplăcute asupra multor persoane, cum ar fi tulburările de somn și de dispoziție.

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a...

Pandemia îndatorează puternic ţările UE. România, la mijlocul clasamentului

Datoria publică a avansat în UE, în ultimul an, până la 87,7% din PIB-ul Uniunii (T2/2020), cu opt puncte procentuale peste nivelul...

Comentarii recente