vineri, iunie 2, 2023
AcasăsusNoul ministru de Finanțe: Să vedem dacă putem crește pensiile

Noul ministru de Finanțe: Să vedem dacă putem crește pensiile

Noul ministru al Finanțelor, Ioana Petrescu, a afirmat că trebuie să discute cu ministrul Muncii pentru a stabili dacă există spațiu bugetar pentru ca pensiile să mai fie majorate și anul viitor, premierul Victor Ponta intervenind însă și precizând clar că pensiile vor fi indexate „cu siguranță”.

„Dacă doamna Plumb vrea să crească pensiile, o să avem o discuție, să vedem în ce mod putem face acest lucru. Trebuie să discutăm dacă există spațiu bugetar de a face așa ceva, dar eu o susțin pe doamna Plumb și măsurile sociale pe care le propune, dar cum am spus: în măsura în care există…”, a spus noul ministru al Finanțelor, la Antena 3.

Premierul Victor Ponta, aflat în studio, a intervenit însă, precizând clar că pensiile vor fi majorate și anul viitor.

„Da, se indexează pensiile, așa cum le-am indexat și în 2014, cu 3,75%. Avem în strategia fiscal-bugetară păstrarea indexării cu acea medie rată a inflației și creșterea salariului mediu brut. Deci, există planificat aplicarea legii, până la urmă, este legea care privește indexarea pensiilor. Pensiile se indexează cu siguranță”, a spus Ponta.

Noul ministru al Muncii, Rovana Plumb, a declarat, marți, că dorește să modifice Legea pensiilor și că, în prezent, există o perspectivă de indexare a punctului de pensie cu 4% pentru 2015.

Aceeași idee a fost prezentată și la finele săptămânii trecute.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente