Acasă Locale Internationale Parlamentul Ucrainei: Rusia este "stat agresor", iar republicile separatiste sunt "teroriste"

Parlamentul Ucrainei: Rusia este „stat agresor”, iar republicile separatiste sunt „teroriste”

Parlamentul Ucrainei a adoptat marți o rezoluție prin care Rusia este considerată „stat agresor”, iar autoproclamatele „republici” separatiste sunt catalogate „organizații teroriste”, scrie Kyiv Post, în ediția online.

Potrivit rezoluției, Rusia este „un stat agresor”, din cauza implicării în conflictul separatist din estul Ucrainei.

„Statutul legal de «stat agresor» generează consecințe în conformitate cu Rezoluția 1.974 a ONU și conform Cartei ONU”, a explicat Oleh Liașko, liderul Partidului Radical din Ucraina.

Potrivit rezoluției, autoproclamatele „republici populare” create de separatiștii proruși în regiunile Donețk și Lugansk sunt catalogate „organizații teroriste”.

Un atac insurgent cu rachete produs sâmbătă în orașul ucrainean Mariupol a provocat moartea a 30 de persoane. Alianța Nord-Atlantică, Uniunea Europeană și Statele Unite au condamnat vehement atacul, cerând Rusiei să înceteze imediat susținerea acordată rebelilor separatiști. La rândul său, președintele Statelor Unite, Barack Obama, s-a declarat „extrem de preocupat”, duminică, de recentele încălcări ale armistițiului în estul Ucrainei.

Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, a convocat o reuniune extraordinară a miniștrilor de Externe ai statelor UE, joi, pe fondul intensificării conflictului separatist din Ucraina.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat, potrivit estimărilor, cu aproape 5.000 de morți.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente