Acasă Locale Stiri Satu Mare Participare numeroasă la ”Danțu Mânânțăilor”

Participare numeroasă la ”Danțu Mânânțăilor”

Vineri, 7 noiembrie în organizarea Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean, la Casa de Cultură a Sindicatelor a avut loc cea de-a IV-a ediție a festivalului concurs de folclor ”Danțu Mânânțăilor”. Copiii din toate colțurile județului și-au prezentat  dansurile și obiceiurile din diverse zone ale Sătmarului.

La deschiderea evenimentului, a participat președintele Consiliului Județean,  Adrian Ștef care a declarat  că promovarea tradițiilor și obiceiurilor din județul Satu Mare este un lucru important, iar acestea  trebuie păstrate în continuare.

”Trebuie să ne păstrăm tradițiile și obiceiurile, este important să facem acest lucru. Faptul că am reușit si până acum să le păstrăm, dovedește faptul că ne-am respectat unii pe ceilalți și de aceea am putut să ne conservăm atât de bine obiceiurile, cântecul, jocul, portul tradițional indiferent că vorbim de Țara Oașului, de Codru, s-au zona Satu Mare, toate sunt extrem de frumoase și toate participă și contribuie la patrimoniu cultural al județului Satu Mare”, a spus Adrian Ștef.

Deasemenea inițiatorul festivalului, Felician Pop a menționat că este foarte important acest festival pentru copii, declarând că această stare de grație îmbrăcată în straie populare va da un alt conținut al acestei experiențe existențiale, a festivalului.

După discursuri, rând pe rând, copiii îmbrăcați în straie populare și-au reprezentat zona folclorică prin tradiționalul joc popular, iar soliștii vocali și instrumentiștii au interpretat cântece populare.

Anul acesta au participat la concurs, aproximativ 250 de concurenți din Satu Mare, Turț, Agriș, Tarna Mare, Tășnad, zona Codrului și Țara Oașului.

pagina 3

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente