luni, iunie 17, 2024
AcasăsusPDL susține munca elevilor sezonieri

PDL susține munca elevilor sezonieri

Luni, 23 iunie, în cadrul unei conferințe de presă susținute de prim-vicepreședintele Organizației de femei, Sanda Nește, respectiv prim-vicepreședintele Organizației Oamenilor de Afaceri din cadrul Partidului Democrat Liberal, Iosif Bereș.aceasta a declarat că, în perioada 20 iunie-10 iulie, organizația  împreună cu cea a Oamenilor de Afaceri a PDL Satu Mare desfășoară o campanie de informare a elevilor și studenților și de sensibilizare ai agenților economici în vederea angajării acestor tineri.

„Iulie și august sunt două luni în care mulți dintre elevi și studenți caută un loc de muncă. Puțini știu că au posibilitatea să se angajeze 60 de zile lucrătoare cu contract de muncă dacă au împlinit minim 16 ani. De asemenea, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă acordă angajatorilor, pentru fiecare elev și student care dorește să lucreze temporar pe perioada vacanțelor, un stimulent financiar lunar egal cu 50% din salariul minim brut pe țară, pentru maxim 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic”, a declarat Nește.

Campania de promovare a început săptămâna trecută la Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș”, iar Sanda Nește își propune, în perioada care urmează și alte întâlniri cu elevii. I

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente