luni, iunie 17, 2024
AcasăsusPe cine deservește Poliția Locală din municipiul Carei ?

Pe cine deservește Poliția Locală din municipiul Carei ?

….bănuim  doar, dar pe cetățenii din Carei în niciun caz !

Cazul hainelor vechi de la Piața Agroalimentară nu este unul singular în oraș doar că circul de acolo continuă în plină stradă,în văzul lumii , reprezentând o  sfidare la adresa tuturor contribuabililor onești din Carei care respectă Legile în vigoare, inclusiv pe cele ale bunului simț.Nici pe vremea comuniștilor nu am asistat la un asemenea spectacol grotesc!

Deși am scris și am ilustrat cu imagini faptul că protejații factorilor de decizie din primăria Carei își agață marfa uzată  pe un gard al unei societăți  private și îș etalează marfa pe spațiul verde  de lângă trotuare,Poliția Locală nu ia nici o măsură. Mai mult,și-a retras până și agenții ce erau în permanență în preajma comercianților de haine vechi taxați de administratia pieței cu 1,70 lei/mp deși nu are Hotărâre de Consiliul Local pentru taxare pe domeniul public pentru astfel de activități comerciale.

In acest timp,protejații sfidează locuitorii orașului aducând deservicii de imagine intregului oraș fapt ce  nu deranjează conducerea UDMRistă a municipiului.

Să fie idealul celor doi primari,ambii  membrii marcanti ai UDMR Carei , etalarea hainelor uzate pe gardul din fața Liceului Teoretic Carei și  a covoarelor pe  spațiul verde ?

Vă place cum arată peisajul domnule primar Kovacs Eugen? Aceasta este strada care ați dorit să poarte numele ilustrului istoric medievist careiean,Francisc Pall,în cinstea căruia una din sălile UBB Cluj îi poartă numele?

Sunteți de acord ca Poliția Locală să  nu ia măsuri când cineva încalcă legea aprobata de dumneavoastră? Sau pentru comecianții de haine vechi aveți alte legi? Ei au alt statut în orașul Carei?

Insistența cu care promovați acest gen de comerț   dă de gândit  dar  mai ales lipsa de dialog cu cetățenii și consilierii,alții  decât cei ai domniei voastre.

Dacă la desenarea pereților imobilelor din Carei cu sloganuri antiKovacs la momentul tăierilor de copaci din oraș,întreaga Poliție a fost convocată și pusă în dispozitiv pentru prinderea făptașilor,nu același lucru  s-a întâmplat  la umplerea orașului cu afișe caricaturi la adresa consilierului lider al opoziției din Consiliul Local Carei,împotriva căruia nu aveți alte metode de intimidare.

Să nu fie o întâmplare faptul că în 2006,concursul pentru postul de șef de Politie Comunitară a fost anulat după ce candidatul Mircea Bumb a luat  prima notă?

Tocmai “atunci”  a fost descoperit faptul că pentru organizarea concursului nu a fost solicitat avizul de la ANFP  condus și atunci ca și acum de un reprezentant al UDMR, și deci concursul a fost anulat.Deși nu deținea la acea dată diplomă de studii superioare,interimatul a fost atribuit lui Ecsedi Ioan care după reorganizarea și transformarea Politiei Comunitare în Politie Locală, în urma HCL26 din 2011 a devenit polițist local șef cu acte in regula,între timp terminându-și și studiile superioare.

Păcat doar că nu se află în slujba cetățeanului contribuabil ci a celor care încă mai au datorii la bugetul de stat și in consecință au poprire pe salar.

Covoarele de pe spațiul verde și hainele agățate pe garduri  în fața liceului de elită careian sunt o rușine pentru municipiul Carei și această imagine va rămâne  mereu o pată pe obrazul celor care insistă  ca în anul 2014 să promoveze asemenea activități neautorizate!

Propunerea amenajării în condiții decente a unui Târg de vechituri și antichități,la fost piață de animale ce are toate condițiile asigurate venită din partea  consilierului ing.Dan Bontea  a fost total ignorată de consilierii UDMR .Gurile rele spun că locatia propusă s-ar afla prea aproape de locuința celui ce a venit cu propunerea  de închidere a arterei de circulație pentru dezvoltarea comerțului cu  haine vechi și mărfuri second.

consilier Păușan Bujor

“Prin ce se întâmplă acum la piață consider că ne înjosim copii cei mai buni ai orșului.Adică liceul Teoretic scoate olimpici pe bandă rulantă și noi le punem în fața acest peisaj!Am vorbit și cu doamna Avram de la piață să mutăm acest comerț  pestrada oborului unde există toate condițiile.Ne facem de râs, zic eu”.

consilier Alina Mocanu

“Eu consider că ar trebui găsit un loc amenajat special pentru acest tip de activitate și comerț”

consilier Hago Aron

“eu nu am fost demult la piață.nu știu cum arată dar o să mă duc să văd”.

consilier Fazakas Zoltan

“am trecut pe la piață și nu ar fi bine să fie acolo hainele,în stradă.să fie un loc amenajat pentru ele,așa cum a propus doamna Venig,să fie duminica în piață un fel de ocskapiac,dar nu pe tarabele cu alimente ci undeva în spatele pieței,așa cum a fost mai demult”.

consilier Csizmadia Zsolt

nu e normal ce se întâmplă acolo ! o harababură de nota 10 ! eu trec zilnic pe acolo pentru că locuiesc în zonă  și acolo este țigănie curată.nu am avut până acum în oraș asemenea situații și trebuie cumva rezolvată acolo problema că nu e normal să fie așa ceva și nu mai vorbim de ce activități dubioase mai sunt peacolo”.

Daniela Ciută

1 COMENTARIU

  1. masinile gaRDIENILOR DIN CAREI POT FI VAZUTE PRIN SATMAR LA CUMPARATURI ..MAI FOLOSESC SI LA MENTINEREA TERORII IN IANCULESTI DE CATRE LAJOS CARE SUSTINE FAMILIA MARGARETA TODEA ACIUATA DE PRIN ALTE PARTI PT A DISTRUGE SATUL MOTESC SI ASTFEL UDMR CAREI SA PUNA MANA PE PAMANTURILE ROMANILOR

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente