Acasă Locale Perchezitii in Satu Mare

Perchezitii in Satu Mare

mascatiProcurorii din cadrul DIICOT Dâmbovița cu sprijinul BCCO Ploiești, SCCO Satu Mare și IPJ Dâmbovița, precum și IJJ Prahova, Dâmbovița și Satu Mare au efectuat azi, 24 iulie, mai multe percheziții pe raza județelor mai multor județe, printre care și în Satu Mare. Oamenii legii au vizat destructurarea unui grup infracțional organizat ce se face vinovat de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 300.000 de euro.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Dâmbovița, au efectuat azi, 24 iulie, o acțiune vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit din 14 persoane, specializat de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală prin producerea de produse accizabile din tutun, în afara unui antrepozit fiscal autorizat.

În sarcina membrilor grupării există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2012, au fabricat în mod ilegal țigarete, în locații în care dețineau aparatura necesară desfășurării acestei activități și materiale consumabile utilizate pentru producerea țigaretelor.

Țigaretele produse erau ulterior comercializate în mod ilegal pe raza județelor Prahova și Dâmbovița.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate în cauză pe raza județelor Dâmbovița (5), Prahova (6) și Satu Mare (1), au fost identificate și ridicate cantitatea de aproximativ 10 kg de tutun vrac și 12.500 de țigarete.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională de care sunt suspectați învinuiții este de aproximativ 300.000 de Euro.
La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița sunt audiați învinuiții, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul BCCO Ploiești, SCCO Satu Mare și IPJ Dâmbovița, precum și IJJ Prahova, Dâmbovița și Satu Mare.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lucruri inedite pe care nu le știai despre cafea

Pentru multe persoane, consumul de cafea este un adevărat ritual zilnic. Românii nu sunt printre marii consumatori de cafea la nivel european...

Joe Biden a schimbat din prima zi deciziile lui Trump

În primele ore după ce a devenit președinte al Statelor Unite, Joe Biden a semnat 17 decrete prezidențiale. Primul a făcut obligatorii purtarea măștii și...

Bucuresti relaxează restricţiile

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat miercuri că, dacă rata cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori se va menține sub 3...

Facultatea şi viaţa studentului în 2021

Odată cu începerea semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor redeschide, în timp ce revenirea studenților la cursuri în format fizic este...

Comentarii recente