Acasă Locale Percheziții la Satu Mare. Suspecții furau mașini închiriate din Europa și le...

Percheziții la Satu Mare. Suspecții furau mașini închiriate din Europa și le vindeau în România

Procurorii DIICOT au efectuat astăzi 10 percheziții în mai multe județe printre care și Satu Mare, fiind destructurată o rețea de hoți de mașini. Aceștia furat mașinile închiriate idn țări Europene, le falsificau documentele și le vindeau în România. Prejudiciul este de 750.000 euro.

Redăm în conitnuare comunicatul DIICOT pe această temă:
La data de 21.10.2013, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, București, Timișoara, Satu Mare și Hunedoara au efectuat un număr de 10 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane de pe raza județelor Prahova, Timiș, Satu Mare, Hunedoara, Ilfov și a municipiului București, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări infracționale organizate specializată în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, complicitate la înșelăciune,  fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals în declarații, toate în formă continuată.

         În urma cercetărilor efectuate,  prin Rezoluția din data de  16.10.2013 a fost începută urmărirea penală pentru un număr de 26 învinuiți sub aspectul săvârșirii infracțiunilor menționate. În cauză există suspiciunea rezonabilă că învinuitul M.L.F.C, în perioada  2008  – 2011, a inițiat și coordonat o grupare infracțională organizată la care au aderat și ceilalți învinuiți, grupare specializată în săvârșirea de infracțiuni contra patrimoniului. O parte din membrii grupului infracțional organizat, au încheiat convenții de închiriere a unor autoturisme în străinătate cu societăți de închirieri autoturisme,  preponderent din Italia, Spania și Germania, cu scopul de a intra în posesia ilicită a acestora, precum și de a obține documentele originale și cheile autoturismelor.

          Aceste autoturisme erau apoi introduse în țară și preluate de către alți membri ai grupului infracțional organizat, urmând a fi  valorificate într-un timp scurt și la prețuri cu mult sub prețul pieței. Următoarea etapă infracțională consta în încredințarea acestor autoturisme celorlalți membri ai rețelei pentru a efectua demersurile preliminare înmatriculării, respectiv prezentarea la Registrul Auto Român pentru eliberarea cărților de identitate a vehiculelor și autentificarea acestora.

          După înmatriculare, care se efectua în baza unor acte întocmite în fals de către membri ai rețelei încă neidentificați și în baza documentelor reale înmânate de către părțile vătămate (cu ocazia încheierii convențiilor de închiriere), autoturismele au fost vândute succesiv, inițial între membrii grupării și ulterior unor persoane care domiciliază în România induse în eroare cu privire la proveniența ilicită a bunului cumpărat.

          Prejudiciul estimat până în prezent se ridică la peste 750 000  euro. O parte din autoturisme au fost recuperate și restituite proprietarilor.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

România feerică

Hotelul e pentru cei care nu se pot lipsi de confort, cortul e pentru aventurieri dar pentru nonconformişti, pentru cei care preferă...

Atac puternic la familia tradițională

Un nou atac la familia tradițională: Comisarul pentru Drepturile Omului din cadrul CEDO declară că ”absența recunoașterii pentru cuplurile de același sex...

Comunicat de presă-Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva

Venind în întâmpinarea celor ce-și vor îndrepta pașii spre Iași pentru a participa la această sărbătoare și ținând cont și de deciziile...

Măsuri extraordinare de desfășurare a alegerilor

Votarea se desfăşoară după anumite reguli de protecţie sanitară impuse de autorităţi în contextul pandemiei, care presupun purtarea măştii, dezinfectarea, dar şi...

Comentarii recente