miercuri, mai 29, 2024
AcasăDivertismentPericolele psihologice ale injecțiilor cu botox

Pericolele psihologice ale injecțiilor cu botox

botoxFemeile care apelează la injecțiile cu botox pentru a elimina ridurile de expresie sunt mai predispuse la depresie, întrucât nu pot să mai zâmbească așa cum trebuie, afirmă un psiholog de la Universitatea Cardiff. Tratamentul, care funcționează prin „înghețarea” temporară a mușchilor feței, întrerupe acele semnale trimise la creier atunci când oamenii zâmbesc și care îi fac să se simtă fericiți, informează Daily Mail.

 

Cu alte cuvinte, tratamentul cu botox ar putea cauza, indirect, depresie, afirmă autorul acestui studiu, psihologul Michael Lewis, de la Universitatea Cardiff. Botoxul este una dintre cele mai populare substanțe utilizate în tratamentele medicale și cosmetice, pentru reducerea sau eliminarea ridurilor de expresie, prin injecții realizate cu regularitate.

 

Studiile anterioare coordonate de Michael Lewis au arătat că tratamentul la nivelul ridurilor de pe frunte i-a făcut pe pacienți să se simtă mai puțin deprimați. Întrucât ei nu mai puteau să se încrunte la fel de ușor, starea lor psihică s-a ameliorat.

Cel mai recent studiu al său a fost realizat însă pe un eșantion de 25 de femei care au apelat la injecții cu botox contra ridurilor de pe frunte și a ridurilor din colțul ochiului. Pacientele au fost rugate să completeze chestionare și să acorde note la capitolul „intensitatea stării de depresie”, în următoarele patru săptămâni după încheierea tratamentului.

 

Femeile care și-au tratat ridurile de la colțul ochilor au obținut scorul 12, în comparație cu scorul mediu – 7 – al femeilor care și-au tratat ridurile de pe frunte -, un scor cu 50% mai mare. „Expresiile pe care le avem pe fețele noastre influențează emoțiile pe care le simțim. Zâmbim pentru că suntem fericiți, dar zâmbetul în sine ne face totodată să ne simțim fericiți”, a declarat Michael Lewis.

Mediafax.ro

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente