Acasă Cosul cu vipere Primarul la „conştincios”

Primarul la „conştincios”

cosvipereCe noroc că televiziunile locale fac emisiuni peste emisiuni cu primarii din judeţ! Este un excelent prilej să-i vezi şi să-i auzi pe oamenii aceştia, aşa cum sunt, în ciuda efoturilor – uneori disperate ale acestora – de a trece drept altceva.

Păi cum dracu să mai vrea să înveţe copiaşul de la ţară, când ştie bine că omul cel mai important din comună nu a reuşit nicicum să treacă de rigorile clasei a şasea de şcoală elementară, sau că altul, care răspundea aiurea în tramvai la orice întrebare pusă de mult prea insistentul reporter, nu ştie să scrie decât cu litere de tipar (e drept că nu ştie toate literele)!

Faceţi un mic exerciţiu de imaginaţie şi întrebaţi-vă cam ce înţeleg inşii ăştia dintr-o expunere, atunci când sunt chemaţi la „împărăţie”.

Îi poţi ghici de la distanţă pentru că ăştia sunt cei mai cuminţi. Stau cu ochii aţintiţi în gol şi dacă nu adorm în prima jumătate de oră, atunci gândurile li-s plecate tare departe de subiectul prezentat ştiinţific de la prezidiu.

Mai putem să ne întrebăm, nu-i aşa?, cam cum se uită oamenii ăştia la un proiect, cum reuşesc să întocmească cereri de finanţare europene şi care este viziunea lor privind dezvoltarea de ansamblu a localităţii pe care o păstoresc?

Veţi spune că sunt rău şi nu mă pricep la altceva decât să întind capcane intelectualiste unor oameni de treabă, absolut candizi şi nevinovaţi dar ştim prea bine ce canditi şi nevinovaţi sunt mulţi dintre ei.

Nu închei înainte de a reda un mic dialog surprins pe holurile Palatului Administrativ: un primar se plângea altuia: „Soarele mamii mânii lor, că iară m-o dat nimurigii ceia în conştiinciosul administrativ!”.

Mi-au trebuit vreo zece minute ca să-mi dau seama ce-i cu „conştiinciosul” ăla, care în mod normal nu avea e căuat în fraza aceea pitorescă, până mi-am dat seama că era vorba de fapt de „contenciosul administrativ”.

Şi să mai zică cineva că primarii noştri nu au o extrem de bogată fantezie de alăturări lingvistice, absolut insolite!

- Advertisment -

Cele mai populare

Lucruri inedite pe care nu le știai despre cafea

Pentru multe persoane, consumul de cafea este un adevărat ritual zilnic. Românii nu sunt printre marii consumatori de cafea la nivel european...

Joe Biden a schimbat din prima zi deciziile lui Trump

În primele ore după ce a devenit președinte al Statelor Unite, Joe Biden a semnat 17 decrete prezidențiale. Primul a făcut obligatorii purtarea măștii și...

Bucuresti relaxează restricţiile

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat miercuri că, dacă rata cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori se va menține sub 3...

Facultatea şi viaţa studentului în 2021

Odată cu începerea semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor redeschide, în timp ce revenirea studenților la cursuri în format fizic este...

Comentarii recente