Acasă Locale Stiri Satu Mare Peste 10.000 de locuințe, fără curent electric

Peste 10.000 de locuințe, fără curent electric

Nu mai puțin de 12.000 de locuințe din județul Satu Mare sunt încă fără curent, Sătmarul aflându-se astfel printre județele cu cele mai mari probleme din acest punct de vedere.

Ministrul Energiei, Anton Anton a solicitat, ca urmare a fenomenelor meteo inregistrate in tara, pe fondul codurilor galben si portocaliu de ninsori si de viscol, activarea in cadrul autoritatii a celulei de coordonare a domeniului de furnizare si distributie a energiei electrice.

„Astfel, echipa ministerului, condusa de secretarul de stat Andrei Maioreanu a coordonat si supravegheat actiunile operatorilor de distributie pentru reconectarea la retea a consumatorilor afectati de caderile masive de zapada. Precizam ca cele mai mari probleme in tara au fost inregistrate in judetele Timis, Arad, Buzau, Gorj, Satu Mare, Maramures si Bihor”, se mentioneaza intr-un comunicat remis de Ministerul Energiei.

Vârful de consumatori ramasi fara curent electric in urma fenomenelor meteo severe a fost inregistrat duminica, in jurul orei 13:00, cu un total de 289.412 de consumatori afectati. Dintre acestia, cei mai multi au fost din judetele Timis (67.994), Arad (38.386), Bihor (28.300), Maramures (17.000), Satu Mare (12.317) si Buzau (9.405).

In acest context, Ministerul Energiei a solicitat operatorilor de distributie suplimentarea masiva a echipelor operative de interventie, in special in zonele cu cele mai multe cazuri de deconectare. Echipele vor ramane in teren si pe parcursul noptii pentru a restabili situatia.

„Precizam ca Ministerul Energiei va supraveghea intreaga actiune a operatorilor de distributie pana cand situatia va reveni la normal, peste tot in tara. Totodata, precizam ca, potrivit estimarii operatorilor de distributie, majoritatea consumatorilor inca afectati de intreruperea curentului electric va fi reconectata pana la finalul zilei de maine”, se mai arata in comunicat.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente