Acasă Locale Stiri Satu Mare Ziua României la Satu Mare și în țară ( FOTO )

Ziua României la Satu Mare și în țară ( FOTO )

parada-1 decembrie (9)

Parada militară de Ziua Națională a României, care a avut loc pentru al doilea an consecutiv în Piața Constituției și la care au luat parte peste 10.000 de persoane, s-a încheiat cu defilarea militarilor Detașamentului 30 Gardă, pe durata ceremoniilor deasupra Capitalei survolând zeci de aeronave.

Parada militară de Ziua Națională a României a început la ora 11.00, în prezența a peste 10.000 de oameni care au umplut Piața Constituției, dar și bulevardele adiacente.

La Satu Mare

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României, sărbătorită astăzi, 1 Decembrie, au început cu depuneri de jerbe și coroane de flori la busturile lui Mihai Viteazu, Avram Iancu, Corneliu Coposu, Ion I. C. Brătianu, Iuliu Maniu și au culminat cu oficierea slujbei religioase și depuneri de coroane la statuia lui Vasile Lucaciu din Piața Libertății.

La manifestările dedicate sărbătoririi zilei de 1 Decembrie au participat oficialitățile locale și județene, reprezentanții instituțiilor publice, ai formațiunilor politice, asociațiilor militarilor în rezervă, veteranilor de război, dar și mulți sătmăreni.

Pe durata a peste o oră, au defilat peste 2.600 de militari, care au venit cu 360 de mijloace tehnice – de la vehicule de luptă și până la mașini ale pompierilor și ambulanțe. Printre mașinile care au defilat pe bulevardul Națiunile Unite au fost și autovehicule din dotarea forțelor terestre, precum mașini de luptă blindate, pe șenile, autoturisme de teren echipate cu kituri de protecție balistică, vehicule multirol, dar și o mașină dotată cu sistem de artilerie antiaeriană, cu performanțe similare celor aflate în armatele țărilor membre NATO.

parada-1 decembrie (9) parada-1 decembrie (8) parada-1 decembrie (7) parada-1 decembrie (6) parada-1 decembrie (3) parada-1 decembrie (4) parada-1 decembrie (5) parada-1 decembrie (2) parada-1 decembrie (1)

parada-1 decembrie 2 (1) parada-1 decembrie 2 (2) parada-1 decembrie 2 (3) parada-1 decembrie 2 (5)

- Advertisment -

Cele mai populare

„Nimănui cu nimic nu fiţi datori, decât cu iubirea unuia faţă de altul”

Fii blând și bun cu toți, ne îndeamnă Părintele Serghie, că toți sunt în nevoi, bolnavi cu toții. Nu-i nimeni sănătos la suflet....

Este oficial.Biden,rămâne câștigător

Administrația Serviciilor Generale cea care are un rol cheie în confirmarea oficială a victoriei în scrutinul prezidenţial, l-a informat pe președintele ales...

Postul alimentar:recomandări și rețete

Postul alimentar, în toate civilizațiile și religiile, a fost implementat cu valențe curative nu numai în ceea ce privește corpul, dar și...

Adrian Cozma: Vom dezvolta Satu Mare cu bani europeni!

Nu mai are nimeni nicio îndoială că utilizarea cu eficiență a banilor europeni e cheia și drumul spre o dezvoltare mai rapidă...

Comentarii recente