luni, iunie 17, 2024
AcasăsusPeste 1000 de persoane prezente la activitățile de prevenire a abuzurilor sexuale...

Peste 1000 de persoane prezente la activitățile de prevenire a abuzurilor sexuale asupra minorilor la Odoreu și Apa

Echipa mixtă a proiectului de prevenire a abuzurilor sexuale asupra minorilor și a pedofiliei s-a aflat ieri, 27 martie 2014, în mijlocul elevilor din comunele Odoreu, Medieșul Aurit și Apa.

Reprezentanții instituțiilor partenere în acest proiect: inspector de poliție Hrihorișan Felicia, slt. Herman Ioan din partea Jandarmeriei, doamna Mihaela Silaghi din partea DGASPC, sub coordonarea inițiatoarei proiectului doamna Edita Enciu,  au organizat și desfășurat o adevărată caravană a prevenirii victimizării minorilor.

Prima activitate a avut loc la Școala Gimnazială Odoreu, unde, sub coordonarea doamnei director Sarca Livia au fost mobilizați peste 220 de elevi din toate clasele ( I-VIII) și 8 cadre didactice, care au asistat la prezentări susținute de fiecare membru al echipei, la care s-a alăturat pentru această activitate și șeful Postului de Poliție Odoreu, agent șef Mindak Adrian.

În cadrul întâlnirii care a avut loc în sala de sport a școlii au fost prezentate și spoturi informative și alte materiale video care au întârit și au adus mai aproape de percepția publicului tânăr informațiile prezentate verbal. Jocul de rol și interacțiunea cu publicul a fost, de asemenea, pe gustul elevilor, care s-au implicat activ în activitățile propuse.

O activitate similară a fost organizată apoi la Școala Gimnazială din Medieșul Aurit, unde, peste 400 de elevi, coordonați de doamna director adjunct Comiati Florica, au fost prezenți în sala de sport la întâlnirea cu echipa mixtă, echipă la care s-a alăturat, din partea Postului de Poliție din comună agentul de poliție Vâlcu George. Elevii au aflat ce este pedofilia, cum acționează pedofilii, care sunt semnele unui minor abuzat și alte informații utile. Reprezentanta poliției inspector Felicia Hrihorișan le-a vorbit copiilor despre siguranța pe internet și modul cum pedofilii își racolează victime din rândul copiilor pe internet. Elevii au fost îndemnați să nu furnizeze date despre ei și despre familia lor persoanelor necunoscute,  să nu se lase atrași în discuții online cu tentă sexual, să nu răspundă promisiunilor ori îndemnurilor care li se fac de către oameni cunoscuți doar în mediul virtual.

Cea de-a treia activitate preventivă organizată în această zi a avut loc la Căminul Cultural din comuna Apa. Numărului mare de elevi, peste 280, veniți sub coordonarea doamnei director Olari Delia li s-a alăturat și peste 50 de părinți și bunici,  precum și cadre didactice.

În cadrul întâlnirii slt. Herman Ioan din partea Jandarmeriei le-a vorbit copiilor despre metodele prin care pot preveni agresiunile asupra lor și abuzurilor, precum și modalitățile de raportare a acestor fapte, chiar dacă victime sunt alți copii.

Doamna Mihaela Silaghi a subliniat și în cadrul acestei întâlniri numerele de telefon la care copiii pot apela în caz de urgență ( 112) ori în cazul în care doresc consiliere din partea specialiștilor în protecția copilului în probleme mai delicate, cum sunt abuzurile în cadrul propriei familii ( 0261 983).

Prezentările susuținute de membrii echipei au fost însoțite de discuții interactive, precum și de filmulețe și spoturi video realizate în cadrul acestei campanii. La această activitate a participat din partea Postului de Poliție Apa, domnul agent principal Aron Gabriel.

În cadrul celor 3 întâlniri desfășurate pe parcursul zilei de 27 martie au fost distribuiți peste 1000 de  fluturași informativi realizați în cadrul campaniei.

Activitățile preventive desfășurate în această zi au fost bine primite de cei  1028 beneficiari  dintre care 940 de elevi, 50 de părinți și 38 de cadre didactice.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente