Acasă Locale Stiri Satu Mare Peste 2000 de elevi informați de polițiști în cadrul programului Loga Dance...

Peste 2000 de elevi informați de polițiști în cadrul programului Loga Dance 2014

Anul 2014 a reprezentat pentru polițiștii sătmăreni un an foarte bogat în activități preventive informale. O colaborare de succes în acest an a fost aceea realizată între Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare, Centrul de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog și Loga Dance School.  În cadrul Programului Educațional Loga Dance, polițiștii au participat la toate cele 7 întâlniri organizate în 2014, peste 2000 de elevi de gimnaziu devenind astfel mai bine informați cu privire la riscurile infracționale, dar și victimale la care se pot expune adoptând anumite comportamente.

 Programul Educațional Loga Dance se  desfășoară o dată pe lună, se adresează exclusiv elevilor de gimnaziuși presupune organizarea unei discoteci controlate, cu reguli clar stabilite și respectate cu strictețe, pentru cei ce și-ar dori să petreacă în cluburi dar nu au încă vârsta adecvată pentru a frecventa astfel de locuri. Totodată, în cadrul Programului , în cele 4 ore de distracție supravegheată sunt intercalate și momente educative, care aduc în atenția copiilor subiecte interesante, specifice vârstei preadolescenței, temele fiind alese cu grijă și susținute de specialiști din cadrul Poliției-Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și din cadrul Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog.

Dacă temele propuse de specialiștii antidrog s-au referit la prevenirea consumului de alcool și droguri, ori la consecințele nefaste ale fumatului, temele vizate de polițiști au îmbrăcat o paletă largă de probleme cu care adolescenții în devenire se pot confrunta. Temele abordate pe parcursul anului trecut au fost:

    –  Siguranța copiilor pe internet și prevenirea pornografiei infantile.

      –   Stop Pedofiliei și Abuzurilor sexuale asupra minorilor!

      – Hărțuire, amenințare, șantaj-modalități de identificare și prevenire a acestor infracțiuni.

Alcoolul și consecințele sale juridice. Abuzuri și accidente rutiere pe fondul consumului de alcool.

     – Discriminare și rasism-sursă a comportamentelor violente.

– Accidentele rutiere-cele mai frecvente modalități în care adolescenții pot deveni victime

– Traficul de persoane. Modalități de prevenire a racolării pe internet și de raportare a abuzurilor în spațiul online.

Temele abordate până acum au stârnit interesul celor peste 2000 de participanți, prin maniera de abordare atractivă, prin interactivitate, cât și prin proiectarea de materiale video, foto și prezentări power point.

Dat fiind interesul crescut al tuturor celor care au colaborat la acest proiect, precum și al beneficiarilor direcți – cei aproximativ 300 de elevi de gimnaziu prezenți la fiecare întâlnire, și indirecți -părinții și comunitatea, în general, precum și a necesității tot mai mari de a oferi date pertinente și criterii de selecție unei generații de copii asaltată de informație provenită mai ales dintr-un mediu virtual necenzurat, adeseori neadecvată vârstei lor ori chiar nereală, colaborarea începută între cele 3 instituții menționate în 2014 va continua și în acest an. Polițiștii și-au propus și în 2015 să fie prezenți la aceste activități preventive desfășurate o dată pe lună, rămânând totodată deschiși pentru colaborări educative formale și non-formale cu alte instituții publice ori private.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lansarea proiectului „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor- Jurnalul de Satu Mare SRL”

S.C. Jurnalul de Satu Mare S.R.L., în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate...

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Comentarii recente