Acasă Locale Peste 32.000 de candidați s-au prezentat la proba scrisă pentru titularizare

Peste 32.000 de candidați s-au prezentat la proba scrisă pentru titularizare

Peste 32.000 de candidați din cei 36.587 înscriși s-au prezentat, marți, la concursul de titularizare în învățământul preuniversitar, iar 53 dintre ei au fost eliminați din cauza unor tentative de fraudă, informează Ministerul Educației.

La proba scrisă pentru ocuparea posturilor vacante din învățământul preuniversitar, desfășurată luni în 97 de centre, s-au prezentat 32.374 de candidați (88,48 la sută) dintr-un total de 36.587 de candidați care au obținut dreptul de a participa.

Dintre cei prezenți, 53 au fost eliminați din cauza unor tentative de fraudă (cei mai mulți din județele Mehedinți – 8 și Constanța – 5), iar 7,6 la sută dintre ei s-au retras din motive personale sau medicale. Candidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizați pe posturi didactice/catedre în anul școlar 2013 – 2014.

Lucrările scrise vor fi evaluate de comisii specializate organizate, pe discipline, la nivel național, în 11 centre de evaluare. Primele rezultate vor fi afișate luni în fiecare centru de examen. Contestațiile se înregistrează în perioada 5 – 6 august la sediile inspectoratelor școlare județene, iar afișarea rezultatelor finale are ca termen data de 8 august.

Repartizarea candidaților pe posturile disponibile, pe perioadă nedeterminată, va avea loc la nivelul centrelor de concurs, în zilele de 9 și 12 august. Pe 14 august, se va desfășura repartizarea candidaților pe posturile pe perioadă determinată, tot la nivelul centrelor de concurs.

La nivel național, au fost scoase la concurs, în sesiunea 2013, 6.074 de posturi pentru angajare pe perioadă nedeterminată (3.141 în mediul urban și 2.933 în mediul rural).

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe durată determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente