Acasă Locale Economii mai mari ale Europenilor la începutul lui 2013

Economii mai mari ale Europenilor la începutul lui 2013

Cetățenii europeni au economisit puțin mai mult în primul trimestru din 2013 față de 2012, se arată într-un sondaj publicat de Oficiul European pentru Statistică, Eurostat.

În același timp cota de profit a corporațiilor, cu excepția sectorului financiar, a scăzut ușor, atât în zona euro, cât și în celelalte state membre.

În primul trimestru din 2013 rata de economisire a cetățenilor europeni din cele 27 de state membre a crescut ușor, ajungând la 11% din venituri, comparativ cu 10,7% în trimestrul IV din 2012.

Această creștere ușoară s-a intregistrat în timp ce investițiile gospodăriilor din cele 27 de state membre au scăzut la 7,9% față de 8,1% în intervalul precedent.

O altă cifră ne arată că în Uniunea Europeană cota de profit a corporațiilor cu excepția sectorului financiar a scăzut ușor în primul trimestru din 2013.

Comisia Europeană anunță însă că încrederea populației în creșterea economică a crescut ușor cu 1,2% în zona euro și cu 2,4% în cele 27 de state membre.

Totodată nivelul prețurilor din industrie a crescut, în timp ce la nivelul pețurilor cu amănuntul și al serviciilor a rămas neschimbat, iar în construcții a scăzut.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lucruri inedite pe care nu le știai despre cafea

Pentru multe persoane, consumul de cafea este un adevărat ritual zilnic. Românii nu sunt printre marii consumatori de cafea la nivel european...

Joe Biden a schimbat din prima zi deciziile lui Trump

În primele ore după ce a devenit președinte al Statelor Unite, Joe Biden a semnat 17 decrete prezidențiale. Primul a făcut obligatorii purtarea măștii și...

Bucuresti relaxează restricţiile

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat miercuri că, dacă rata cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori se va menține sub 3...

Facultatea şi viaţa studentului în 2021

Odată cu începerea semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor redeschide, în timp ce revenirea studenților la cursuri în format fizic este...

Comentarii recente