Acasă Locale Economii mai mari ale Europenilor la începutul lui 2013

Economii mai mari ale Europenilor la începutul lui 2013

Cetățenii europeni au economisit puțin mai mult în primul trimestru din 2013 față de 2012, se arată într-un sondaj publicat de Oficiul European pentru Statistică, Eurostat.

În același timp cota de profit a corporațiilor, cu excepția sectorului financiar, a scăzut ușor, atât în zona euro, cât și în celelalte state membre.

În primul trimestru din 2013 rata de economisire a cetățenilor europeni din cele 27 de state membre a crescut ușor, ajungând la 11% din venituri, comparativ cu 10,7% în trimestrul IV din 2012.

Această creștere ușoară s-a intregistrat în timp ce investițiile gospodăriilor din cele 27 de state membre au scăzut la 7,9% față de 8,1% în intervalul precedent.

O altă cifră ne arată că în Uniunea Europeană cota de profit a corporațiilor cu excepția sectorului financiar a scăzut ușor în primul trimestru din 2013.

Comisia Europeană anunță însă că încrederea populației în creșterea economică a crescut ușor cu 1,2% în zona euro și cu 2,4% în cele 27 de state membre.

Totodată nivelul prețurilor din industrie a crescut, în timp ce la nivelul pețurilor cu amănuntul și al serviciilor a rămas neschimbat, iar în construcții a scăzut.

- Advertisment -

Cele mai populare

România feerică

Hotelul e pentru cei care nu se pot lipsi de confort, cortul e pentru aventurieri dar pentru nonconformişti, pentru cei care preferă...

Atac puternic la familia tradițională

Un nou atac la familia tradițională: Comisarul pentru Drepturile Omului din cadrul CEDO declară că ”absența recunoașterii pentru cuplurile de același sex...

Comunicat de presă-Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva

Venind în întâmpinarea celor ce-și vor îndrepta pașii spre Iași pentru a participa la această sărbătoare și ținând cont și de deciziile...

Măsuri extraordinare de desfășurare a alegerilor

Votarea se desfăşoară după anumite reguli de protecţie sanitară impuse de autorităţi în contextul pandemiei, care presupun purtarea măştii, dezinfectarea, dar şi...

Comentarii recente