luni, iulie 22, 2024
AcasăLocaleEconomii mai mari ale Europenilor la începutul lui 2013

Economii mai mari ale Europenilor la începutul lui 2013

Cetățenii europeni au economisit puțin mai mult în primul trimestru din 2013 față de 2012, se arată într-un sondaj publicat de Oficiul European pentru Statistică, Eurostat.

În același timp cota de profit a corporațiilor, cu excepția sectorului financiar, a scăzut ușor, atât în zona euro, cât și în celelalte state membre.

În primul trimestru din 2013 rata de economisire a cetățenilor europeni din cele 27 de state membre a crescut ușor, ajungând la 11% din venituri, comparativ cu 10,7% în trimestrul IV din 2012.

Această creștere ușoară s-a intregistrat în timp ce investițiile gospodăriilor din cele 27 de state membre au scăzut la 7,9% față de 8,1% în intervalul precedent.

O altă cifră ne arată că în Uniunea Europeană cota de profit a corporațiilor cu excepția sectorului financiar a scăzut ușor în primul trimestru din 2013.

Comisia Europeană anunță însă că încrederea populației în creșterea economică a crescut ușor cu 1,2% în zona euro și cu 2,4% în cele 27 de state membre.

Totodată nivelul prețurilor din industrie a crescut, în timp ce la nivelul pețurilor cu amănuntul și al serviciilor a rămas neschimbat, iar în construcții a scăzut.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente