Acasă sus Peste 58% din absolvenți sunt utilizatori experimentați și avansați de calculator

Peste 58% din absolvenți sunt utilizatori experimentați și avansați de calculator

Peste 58 la sută dintre absolvenții de liceu au obținut, la proba de evaluare a competențelor digitale de la bacalaureat, calificativele de utilizator experimentat și utilizator avansat, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației Naționale (MEN).

Din totalul celor 120.905 candidați înscriși la această probă, au absentat 3.525, iar cinci au fost eliminați din examen.

Calificativul utilizator experimentat l-au primit 36.102 (29,86%) absolvenți, în timp ce alți 34.837 (28,81%) au intrat în posesia calificativului de utilizator avansat.

Totodată, 33.502 (27,71%) absolvenți au obținut calificativul de utilizator mediu, iar 12.348 (10,21%), cel de utilizator începător. Alți 586 (0,48%) dintre participanți nu au primit niciun calificativ.

Ultima probă orală, cea de evaluare a competențelor într-o limbă de circulație internațională, se desfășoară în perioada 23 – 27 iunie.

Pe 30 iunie, debutează probele scrise ale Bacalaureaului, cu proba Limba și literatura română. Urmează pe 1 iulie, proba la Limba și literatura maternă, respectiv proba obligatorie a profilului, pe data de 2 iulie. Pe 4 iulie se va desfășura proba la alegere a profilului și specializării.

Afișarea rezultatelor va avea loc în data de 7 iulie (până în ora 12.00). În aceeași zi, vor putea fi depuse contestațiile (între orele 12.00 – 16.00). Acestea urmează a fi soluționate în perioada 8 – 10 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 11 iulie.

2 COMENTARII

  1. Nu e de mirare ca atat de multi adolescenti au obtinut calificative mari la aceasta proba. E drept ca multi au calculatoare acasa si astfel s-au obisnuit cu tehnologia.

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Remedii naturiste pentru un sistem imunitar de fier.

Principala armă pe care o avem în lupta cu răceala, tusea si gripa este propriul nostru sistem imunitar și suntem sfătuiți deseori...

Luptă pentru viață la doar doi ani.Ajutorul tău,poate schimba viața ei.

Ines s-a născut prematur, la 24 -25 săptămâni de sarcină, având la naștere o greutate de doar 480 grame. Medicii au declarat-o...

Amenzi pentru nepurtarea măștii în exterior.Sunt neconstituționale!

Avocat Diana Ivanovici-Șoșoacă: Hotararea nr. 856 din 14 octombrie 2020-privind prelungirea stării de alertă, care face trimitere la Legea...

Cel mai mare cost al poluării este înregistrat în București

România înregistrează cel mai mare cost mediu al poluării pentru sănătate din Europa, cu 30% peste media europeană, iar Bucureștiul este orașul...

Comentarii recente