luni, iunie 24, 2024
AcasăsusUDMR-iștii au făcut nazuri la ședința Consiliului Local

UDMR-iștii au făcut nazuri la ședința Consiliului Local

Joi, 26 iunie, în cadrul ședinței de Consiliu Local, s-a cam umflat orezul în cei de la UDMR,  și au început lupta între putere și opoziție.

La această ședință au fost  11 consilieri ai majorității PSD-PNL și este nevoie de 12 voturi pentru a adopta anumite proiecte de hotărâre, la începutul ședinței consilierii UDMR s-au retras pentru consultări iar după ce au revenit s-au abținut de la validarea noului consilier PDL, Doina Feher, ajungându-se astfel în situația ca unele puncte de pe ordinea de zi să fie amânate.

De fapt, miza ședinței a fost proiectul de hotărâre cu privire la modificarea organigramelor Primăriei și instituțiilor subordonate punct cu care consilierii UDMR nu au fost de acord. Văzând că solicitarea lor cu privire la amânarea modificărilor organigramei nu a fost scoasă de pe ordinea de zi, consilierii UDMR au cerut o pauză iar după revenire s-au abținut de la validarea Doinei Feher, pentru a se asigura că aceasta nu va vota cu majoritatea PSD-PNL.

Proiectul cu privire la modificarea organigramelor a stârnit o serie de discuții. Consilierul Adrian Albu a declarat că în cadrul comisiei din care face parte s-a formulat propunerea de amânare a proiectului cu toate că au fost trei voturi pentru susținerea acestuia, două împotrivă și o abținere. Afirmația acestuia a fost imediat taxată, mai în glumă, mai în serios de colegii săi de comisie. După ce s-au invocat câteva vicii de procedură, s-a propus amânarea proiectului de hotărâre. Propunerea a fost votată în unanimitate de către consilierii prezenți.

Se pare că UDMR s-ar opune acestui proiect de hotărâre deoarece în urma adoptării acestuia mai multe persoane ar fi reîncadrate pe alte posturi având o grilă de salarizare inferioară. Un memoriu împotriva proiectului au depus și cei din conducerea Direcției de Impozite și Taxe Locale, care au venituri de aproximativ 10.000 de lei pe lună.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente