Acasă Locale Stiri Satu Mare PNL Satu Mare acuză Guvernul că a alocă bani preferențiabil la primării

PNL Satu Mare acuză Guvernul că a alocă bani preferențiabil la primării

În cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul PNL Satu Mare, conducerea partidului acuză Guvernul a recurs la alocări preferențiale de fonduri către primării. De asemenea, liberalii susțin că bugetul adoptat de Guvern este unul mincinos.

La conferință a participat, Adrian Albu, respectiv vicepreședintele partidului Ionuț Rus. Conducerea PNL anunță răspicat că Guvernul acordă bani preferențial, iar primăriile conduse de PSD și ALDE au fost avantajate când a venit vorba de alocarea unor sume din fondul de rezervă, în luna decembrie.

PSD-ALDE a obținut nu mai puțin de 82% din fondul de rezervă al Guvernului, a declarat Ionuț Rus, pe când PNL a trebuit să se mulțumească cu 3%. De asemenea, din totalul de 17 primării conduse de primari PSD la nivelul județului Satu Mare, 14 UAT-uri au primit suma de 12 milioane de lei. De cealaltă parte, din 17 primării conduse de PNL au primit bani doar 5, și anume 498.000 de lei. Pe când ALDE, cu doar 3 primării, s-a ales cu 739.000 de lei.

Conducerea PNL a mai subliniat faptul că localitatea Călinești, aflată în insolvență, nu a primit niciun leu.

Președintele Adrian Albu a menționat că banii nu ajung acolo unde este nevoie stringentă de investiții, iar Guvernul ar trebui să dea socoteală și să explice unde se duc cei mai mulți bani.

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Mi-ar fi rușine,Viorel Buda!

Se spune că o campanie electorală nu este doar un prilej de confruntare între competitori, ci și - de multe ori -...

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Comentarii recente