Acasă Locale Stiri Satu Mare Poliția ne informează !

Poliția ne informează !

politia satu mare

La data de 31.11.2015, ora 19:54, la intersecția străzii Basarabia cu strada C.A. Rosetti din municipiul Satu Mare, S. Etelka de 51 ani, din municipiul Satu Mare, conducând autoturismul marca Dacia, pe fondul neacordării de prioritate, a intrat în coliziune cu autoturismul marca Volkswagen condus regulamentar pe drumul prioritar de către G. Marin de 21 ani, din comuna Odoreu, județul Satu Mare. În urma evenimentului a rezultat rănirea gravă a numitei S. Etelka. Ambilor conducători auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii. Cercetările în cauză continuă.

La data de 31.12.2015, lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în colaborare cu polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică din Poliția Municipiului Satu Mare au întocmit un număr de 5 dosare penale pentru comiterea unor infracțiuni prevăzute de Legea nr. 126/1995, modificată, privind regimul materialelor explozive.
Astfel, cu ocazia acțiunilor întreprinse pe raza municipiului Satu Mare, au fost identificați numiții: L. Alexandru de 24 ani, P. Andrei de 43 ani, precum și 5 minori cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, toți având domiciliul în municipiul Satu Mare, care dețineau asupra lor fără a deține autorizație în acest sens, un număr de peste 380 obiecte pirotehnice din categoria II, respectiv petarde, rachete, artificii și baterii de artificii, etc. Obiectele pirotehnice în cauză au fost ridicate în vederea expertizării, persoanele mai sus menționate fiind cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept.

Cu aceeași ocazie, a fost identificată numita S. Lăcrimioara de 36 ani, din Satu Mare, care oferea spre vânzare publicului larg, în Piața de Alimente nr. I din municipiu, obiecte pirotehnice din categoria II, respectiv 1 bucată baterie cu 49 lovituri și 24 bucăți artificii tip rachetă. Obiectele menționate au fost ridicate în vederea expertizării, persoana în cauză fiind cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, faptă prevăzută și pedepsită de Lg. 126/1995, modificată.

La data de 31.01.2015, lucrătorii de poliție rutieră din cadrul Poliției orașului Ardud l-au identificat în trafic pe D. Ionuț de 22 de ani din Satu Mare, care a condus autoutilitara Rocar între localitățile Ardud și Mădăras, în timp ce avea o concentrație de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la Spitalul Județean Satu Mare, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Conducătorul auto este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 01.01.2016, orele 01,10, lucrătorii Secției 9 Poliție Rurală Negrești Oaș au fost sesizați prin apel 112, de către M. Domnica de 52 ani, din comuna Vama, despre faptul că M. Anamaria de 26 ani, cu același domiciliu, a fost agresată fizic de către concubinul său M. Florin de 34 ani, din aceeași localitate. Din verificările efectuate s-a stabilit că cele sesizate se confirmă, fiind agresată fizic și minora M. Delia, în vârstă de o lună, care a fost trimisă împreună cu mama sa la Spitalul Județean Satu Mare, pentru investigații suplimentare. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, agresorul fiind cercetat în stare de libertate.

La data de 01.01.2016, orele 01.30, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Tășnad au identificat-o în trafic pe G. Elisabeta de 55 ani, din municipiul Carei, în timp ce conducea autoutilitara marca Iveco între localitățile Pir și Chereușa, având autorizația de circulație provizorie expirată din data de 31.12.2015. În urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii au stabilit ca susnumita nu posedă permis de conducere de nicio categorie. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

La data de 01.01.2016, orele 00.05, lucrătorii Poliției orașului Tășnad i-au identificat în flagrant pe raza orașului Tășnad, pe numiții D. Szilard de 24 de ani și B. Tamaș de 25 de ani, din localitate, care cu ajutorul unor făclii au inițiat mai multe calupuri de materiale pirotehnice din categoria II. De la fața locului au fost ridicate în vederea expertizării un număr de 14 calupuri de materiale pirotehnice, de proveniență China. Cei doi sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 126/1995, cu modificările ulterioare.

La data de 01.01.2016, orele 08.16, conducătorul auto P. Andras de 43 ani, din Satu Mare, a condus autoturismul marca Ford Escort pe str. Principală din localitatea Vama, în timp ce avea o concentrație de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum în curbă, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând într-un stâlp de electricitate de pe partea dreaptă a carosabilului. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea gravă a numitului P. Andras. Susnumitului i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările în cauză continuă.


La data de 01.01.2015, ora 11:00, lucrătorii Secției 3 Poliție Rurală Satu Mare au fost sesizați de către E. Csaba de 27 ani, din Nisipeni, jud. Satu Mare despre comiterea unei agresiuni de către mai multe persoane asupra lui B. Iosif, de 36 ani din Nisipeni, la domiciliul numitei V. Aniko, din Petea. La fața locului s-a deplasat echipa operativă formată din polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Satu Mare, ai Poliției municipiului Satu Mare și echipa de intervenție din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare, care au aplanat scandalul, cei în cauză fiind conduși la sediul poliției Municipiului Satu Mare. Din cercetări a rezultat faptul că, pe fondul consumului excesiv de alcool a tuturor participanților, B. Iosif a fost agresat fizic de către N. Zoltan de 31 ani, B. Nicolae de 31 ani, B. Peter de 41 ani și V. Iosif de 24 ani, toți din satul Petea, leziunile provocate fiind minore. Persoana vătămată a refuzat prezentarea pentru investigații medicale la UPU Satu Mare. În cauză s-a întocmit dosarul penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

La data de 01.01.2016 orele 19.00, pe str. Dâmb din localitatea Bixad, F. Gheorghe de 45 ani, din Bixad, având permisul de conducere anulat, a condus autoturismul marca Opel, înmatriculat în Franța, iar pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum în pantă, a intrat într-un stâlp de electricitate aflat pe partea stângă a carosabilului. În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto. Acesta a refuzat testarea cu aparatul alcooltest și recoltarea de probe biologice de sânge. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de refuz sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice de sânge, conducerea unui autovehicul de către o persoană având permisul de conducere anulat și conducerea unui autovehicul fără drept de circulație pe teritoriul României.

La data de 01.01.2016, ora 23,30, lucrătorii de poliție rutiere și cei de siguranță publică din cadrul Poliției orașului Tășnad l-au identificat în trafic pe G. Albert de 29 ani, din loc. Viișoara, jud. Bihor, care conducea autoturismul marca Opel în localitatea Santău, în timp ce avea o concentrație de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 01.01.2016, în jurul orelor 23:20, lucrătorii Secției 3 Poliție Rurală Satu Mare l-au depistat în trafic pe numitul P. David de 23 ani, din Livada, care a condus autoturismul marca Opel între localitățile Livada și Iojib, fără a poseda permis de conducere de nicio categorie. În cauză s-a întocmit dosarul penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu deține permis de conducere.

În data de 01.01.2016, orele 23.14, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beltiug au fost sesizați prin apel 112, de către B. Vasile de 48 ani, din Homorodu de Sus, despre faptul că în jurul orelor 22.00, aflându-se la un bar din loc. Homorodu de Mijloc, pe fondul unor neînțelegeri, a fost agresat fizic de către S. Ioan de 43 ani, S. Vlad de 25 ani și S. Beniamin de 23 ani, toți domiciliați în Homorodu de Sus. După această agresiune, B. Vasile s-a deplasat la locuința sa, unde a constatat că a pierdut lanțul și cruciulița de aur pe care le avea la gât. Polițiștii sosiți la fața locului au stabilit că cele sesizate se confirmă, întocmind dosar penal celor 3 agresori sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

La data de 02.01.2016,ora 18.51, lucrătorii Secției 9 Poliție Rurală Negrești Oaș au fost sesizați prin apel 112 de către P. Emanuela de 32 de ani, din comuna Vama, despre faptul că numitul C. Codin de 39 de ani, din aceeași localitate, a pătruns fără drept în locuința acesteia, unde pe fondul unor neînțelegeri a agresat-o fizic, provocându-i excoriații în zona gambei. Polițiștii sosiți la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, iar victima nu a necesitat îngrijiri medicale. Agresorul este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de loviri sau alte violențe și violare de domiciliu.

La data de 03.01.2016, orele 23.50, lucrătorii Biroului Rutier Carei l-au identificat în trafic pe B. Vasile, de 35 de ani, domiciliat în Moftinu Mare, în timp ce conducea autoturismul marca Opel pe Calea M. Viteazu din Carei, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul. Întrucât conducătorul auto emana un puternic miros de alcool și a refuzat sa fie testat cu aparatul etilotest, a fost condus la spitalul municipal Carei unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosarul penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu deține permis de conducere. Cercetările continuă.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente