Acasă Locale Stiri Satu Mare Poliția ne informează !

Poliția ne informează !

politia satu mare

Infracțiuni de furt

În cursul zilei de ieri, polițiștii de investigații criminale careieni au identificat două persoane bănuite de comiterea unei infracțiuni de furt.
În urma cercetărilor efectuate oamenii legii au stabilit că, două minore de 16 și respectiv 17 ani, din municipiul Carei, ar fi sustras, în noaptea de Crăciun,din locuința unei persoane, la care se aflau în vizită, un telefon mobil, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1000 lei.
Polițiștii au recuperat prejudiciul, urmând a fi restituit părții păgubite.
În cauză se fac cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.
Miercuri, în jurul prânzului, polițiștii din Orașu Nou, au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 57 de ani, despre faptul că, marți,i-a fost sustrasă din curtea locuinței sale, o bicicletă, de culoare neagră, cauzându-i un prejudiciu de 500 lei.
Oamenii legii au demarat imediat activitățile pentru identificarea persoanei bănuită de comiterea faptei, reușind la scurt timp prinderea acesteia, un minor în vârstă de 14 ani.
În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că minorul este bănuit de comiterea mai multor infracțiuni, respectiv, duminică ar fi sustras o bicicletă, de pe raza localității Orașu Nou, județul Satu Mare.
Luni noaptea ar fi distrus geamul unei locuințe din localitatea Prilog, cauzând un prejudiciu de 200 lei, iar marți ar fi pătruns prin efracție într-o locuință, din Orașu Nou, de unde ar fi sustras un telefon mobil, bunuri alimentare și suma de 30 lei.
În toate cazurile au fost întocmite dosare penale și se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt, furt calificat și distrugere.
La data de 13 ianuarie 2016, ora 03.45, polițiștii negreșteni au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 77 de ani, despre faptul că, ar fi surprins în locuința sa, o persoană de sex feminin.
Oamenii legii s-au deplasat de urgență la fața locului și au stabilit că, Angela S., de 40 de ani, ar fi pătruns în ,locuința reclamantei, de unde, din buzunarul unui obiect de îmbrăcăminte i-a sustras o sumă de bani.
Prejudiciul a fost recuperat și urmează a fi predat părții păgubite.

În această situație se fac cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Infracțiune de distrugere

La data de 14 ianaurie a.c., orele 02.18, polițiștii din cadrul biroului de Investigații Criminale au fost sesizați de către un sătmărean, despre faptul că, i-a fost spart geamul locuinței.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, pe fondul consumului de alcool, Vasile K., de 45 de ani, ar fi spart cu o piatră geamul locuinței reclamantului, cauzând un prejudiciu de 300 lei.
Oamenii legii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere.

Urmărit depistat

În cursul zilei de ieri, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, au reușit în urma activităților specific desfășurate, identificarea și prinderea unui tânăr, în vârstă de 18 ani, pe numele căruia Satu Mare, a dispus măsura educativă a internării într-un centru de detenție pe o durată de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă care ar fi fost comisă, în luna august 2015.
Tânărul care, era urmărit la nivel național, a fost transportat la Centrul de Detenție, în vederea punerii în aplicare a sentinței.

În cadrul acțiunilor desfășurate de către polițiști miercuri, pe raza municipiului și a județului Satu Mare, pentru reducerea riscului rutier și pentru prevenirea evenimentelor rutiere au fost reținute 15 permise de conducere, pentru nerespectarea normelor rutiere, respectiv: regimul legal de viteză, pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și neacordarea priorității de trecere pietonilor. De asemenea au fost sancționați participanți la trafic pentru abateri cum sunt : defecțiuni tehnice(20), nerespectarea regimului legal de viteză(48), lipsă documente(30), necuplarea centurii de siguranță(54), nerespectarea regulilor de circulație de către bicicliști( 21), etc., fiind aplicate 279 contravenții, în valoare de 24500 lei.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente