Acasă Locale Stiri Satu Mare Peste 4000 de misiuni au avut jandarmii în 2015

Peste 4000 de misiuni au avut jandarmii în 2015

jandarmi

Jandarmii sătmăreni au fost angrenați în peste 4.200 de misiuni în cursul anului 2015 și au constatat 303 fapte de natură penală și 3163 fapte de natură contravențională.

Miercuri, 13 ianuarie 2016, începând cu ora 10.00, a avut loc ședința de evaluare a activității desfășurate și a rezultatelor obținute de I.J.J. Satu Mare în anul 2015. La ședința de evaluare au participat generalul de brigadă dr. Ovidiu Vasilică, Prim Adjunct al Inspectorului General al Jandarmeriei Române, prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, șefii instituțiilor din sistemul de apărare publică și siguranță națională, dar și cadre ale Jandarmeriei Satu Mare.

Activitatea a fost condusă de domnul colonel Vasile Bocea, Inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare și a evidențiat rezultatele obținute, greutățile întâmpinate și modul de rezolvare a acestora, conturând totodată și principalele direcții de acțiune pentru anul 2016.

Conform bilanțului, în cursul anului 2015, jandarmii sătmăreni au executat peste 4209 misiuni specifice.

Pe genuri de misiuni, situația se prezintă astfel: 3141 misiuni de menținere a ordini publice; 280 misiuni de asigurare a ordinii publice; 381 acțiuni de restabilire a ordinii publice; 248 acțiuni executate în cooperare cu alte instituții și pentru efectuarea unor acte procedurale; 159 misiuni de punere in aplicare a mandatelor de aducere.

Conform prevederilor legale în vigoare, în anul 2015 Inspectoratul de Jandarmi Județean Satu Mare a asigurat paza și protecția unui număr de 18 obiective. În vederea desfășurării în condiții de siguranță a ședințelor de judecată, în perioada analizată, s-a asigurat și menținerea ordinii interioare necesare desfășurării în condiții de normalitate a activităților la instanțele judecătorești în 13 săli de judecată. Totodată jandarmii sătmăreni au asigurat paza și protecția transporturilor speciale, de bunuri și valori precum și a transportului corespondenței clasificate, astfel: 19 transporturi de produse cu caracter special în beneficiul I.J.J. Satu Mare și 173 transporturi de bunuri și valori.

În urma executării acestor misiuni, la nivelul I.J.J. Satu Mare, au fost constatate un număr de 303 fapte de natură penală și 3163 fapte de natură contravențională.

Din cele 303 fapte de natură penală, 67 au fost constatate în mod independent și 236 în sistem integrat cu poliția.

Din totalul de 67 fapte de natură penală constatate în mod independent, 51 au fost săvârșite și constatate în mediul urban și 16 au fost săvârșite și constatate în mediul rural.

Cu ocazia infracțiunilor constatate în anul 2015, au fost identificați 66 de făptuitori ( 49 în mediul urban și 17 în mediul rural). Dintre infracțiunile constatate independent de jandarmi în cursul anului trecut, amintim: furturi de diferite bunuri, oferirea spre vânzare de mărfuri contrafăcute, oferirea spre vânzare de mărfuri de produse piratate, tăiere ilegală de arbori, portul fără drept de obiecte periculoase, folosirea de instalații clandestine în scopul sustragerii de curent electric și furturi de energie electrică.

În domeniul constatării contravențiilor și aplicării sancțiunilor contravenționale, personalul Jandarmeriei Satu Mare a constatat și aplicat un număr de 3163 sancțiuni contravenționale.

Din totalul sancțiunilor contravenționale aplicate, 2367 sunt amenzi aplicate, iar 846 sunt avertismente scrise.

În anul 2015, jandarmii sătmăreni au desfășurat o serie de activități și campanii preventiv- informative, recreative, acțiuni de voluntariat, acțiuni de prezentare a specificului Jandarmeriei, dar și activități de reprezentare și protocol.

Scopul acestor activități a fost acela de a informa cetățenii indiferent de vârstă și naționalitate, asupra tipurilor de misiuni pe care Jandarmeria le îndeplinește pentru siguranța și în folosul cetățeanului atât la nivel local cât și în afara granițelor țării, dar și asupra rolului pe care Jandarmeria îl are în societate în asigurarea unui climat de ordine și siguranță pentru sătmăreni.

Pentru realizarea scopului propus au fost desfășurate o serie de activități preventive cu elevii în școli, în tabere școlare, atât în timpul școlii, cât și în vacanțe. Pentru a susține demersul nostru informațional, au fost distribuite elevilor o serie de materiale informative, au fost realizate exerciții demonstrative și activități de prezentare a materialelor din dotare, a tehnicii specifice Jandarmeriei.

În programul educațional Școala Altfel am sprijinit unitățile de învățământ, susținând activități preventive-informative demonstrative și recreative.

Alături de activitățile preventive desfășurate cu elevii din județul nostru, jandarmii sătmăreni s-au implicat în activități de voluntariat, în beneficiul copiilor cu problem de sănătate din județul Satu Mare.

Activitățile desfășurate pentru acești copii sau tineri au avut menirea să mențină o stare de bine, prin implicarea acestora în activități cu trăiri emoționale intense. Au fost prezentate cu acest prilej o suită de exerciții tactice și demonstrative, copiii fiind implicați direct în desfășurarea acestora.

Tot în cadrul acțiunilor de voluntariat se înscriu și acțiunile de donare de sânge la solicitarea Centrului de Transfuzii Sangvine Satu Mare.

O misiune deosebit de importantă a revenit Jandarmeriei în anul 2015 cu prilejul sărbătoririi diferilor zile festive (Ziua Națională a României, Ziua Imnului, Ziua Drapelului, Ziua Victoriei Revoluției, Ziua Eroilor, Ziua Armatei, Ziua Unirii), când pe lângă asigurarea măsurilor de ordine publică, jandarmii au susținut organizarea și desfășurarea festivităților.

Invitații prezenți la activitatea de evaluare au evidențiat colaborarea foarte bună cu Jandarmeria Satu Mare pe parcursul anului precedent și au remarcat profesionalismul dovedit de jandarmi pe timpul executării misiunilor în comun.

Domnul colonel Dan Gheorghe a afirmat că există o cooperare excelentă între I.S.U. și Jandarmeria Satu Mare, iar sprijinul acordat de echipajele de jandarmerie în situațiile de urgență a fost, de fiecare dată, substanțial și prompt.

Primar, dr Dorel Coica a adresat la rândul său mulțumiri jandarmilor atât in numele domniei sale cât și în numele cetățenilor municipiului Satu Mare pentru aportul adus de jandarmi la liniștea și siguranța acestora. Vă mulțumim și vă dorim mult succes în continuare!” a spus dr. Dorel Coica, primar al municipiului Satu Mare.

Prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, a adresat celor prezenți la ședință următoarele cuvinte: ” Astăzi, aș dori să fac un alt bilanț..al militarului jandarm, care este prezent pe stradă răspunzând prompt solicitărilor cetățeanului, care răspunde prezent ori de câte ori datoria îl cheamă, care nu a precupețit nici un efort, atunci când, alături de colegi din alte structuri, care a muncit efectiv pentru înlăturarea pagubelor cauzate de inundații”.

Primul Adjunct al Inspectorului General al Jandarmeriei Române, general de brigadă dr. Ovidiu Vasilică, a remarcat activitatea bună și foarte bună desfășurată de jandarmii din Satu Mare în anul pe care tocmai l-am încheiat și i-a asigurat că rezultatele obținute sunt cunoscute și apreciate de conducerea Jandarmeriei Române.

“ Remarc foarte buna colaborare între Jandarmeria Satu Mare și celelalte structuri locale ale Sistemului Național de Ordine și Siguranță Publică. …Doresc să păstrați în continuare Jandarmeria în locuri fruntașe în ce privește încrederea populației și pentru aceasta, să fiți mereu așa cum populația așteaptă de la noi. Rezultatele muncii dumneavoastră vă arată capacitatea de a vă adapta și transforma atât din punct de vedere acțional, cât și din punct de vedere conceptual.” a spus dr. Ovidiu Vasilică.

În final, inspectorul șef al Jandarmeriei Satu Mare, colonelul Vasile Bocea, a mulțumit tuturor participanților pentru aprecierile făcute și a adresat mulțumiri șefilor de instituții pentru buna colaborare și cooperare în anul care a trecut.

Totodată, colonelul Vasile Bocea, inspectorul șef al Jandarmeriei Satu Mare a mulțumit jandarmilor pentru implicare, pentru dăruirea și loialitatea, pasiunea și curajul, cinstea și onoarea de care au dat dovadă.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente