Acasă Locale Stiri Satu Mare Poliția ne informează !

Poliția ne informează !

politia satu mare

Două persoane bănuite de comiterea infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată, identificate și arestate preventiv pentru 30 de zile.

În data de 13.02.2016, la orele 12:18, I.P.J. Satu Mare a fost sesizat prin SNUAU 112 de către o tânară din Negrești Oaș, despre faptul că, în noaptea precedentă, persoane necunoscute au pătruns în locuința lui M. A., de 78 ani, domiciliată în comuna Vama, în scop de jaf.
Ajunși la fața locului, polițiștii Secției de Poliție Rurală Negrești Oaș au stabilit că în cursul nopții de 12/13 februarie, două persoane necunoscute au intrat prin efracție în locuința victimei, i-au aplicat acesteia mai multe lovituri și i-au răvășit camera, cu intenția clară de a-i găsi și sustrage eventualele bunuri și obiecte de valoare. Întrucât nu au gasit nimic din ce îi interesa, au părăsit locuința fără a lua cu ei vreun bun.
Polițiștii au continuat cerectările sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Negrești Oaș, reușind în scurt timp să identifice principalii bănuiți, ca fiind Daniel B. de 18 ani și Dumitru M. de 30 de ani, ambii din Vama.
Ca urmare a prezentării acestora de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negrești Oaș în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, Judecătoria Negrești Oaș a emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, urmand ca cercetările să continue sub aspectul savârșirii infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată.

Furt de bicicletă

Polițiștii sătmareni au prins un bărbat bănuit că a furat o bicicletă, la scurt timp de la producerea infracțiunii.

În data de 14.02.2016 , în jurul orelor 09.30, polițiștii de investigații criminale aflați în acțiunea de prevenire și combatere a faptelor ilicite în Piața de Vechituri din Satu Mare, au fost sesizați de către Zsolt T. din Satu Mare, despre faptul că i-a dispărut bicicleta din locul în care o parcase, într-o perioadă relativ scurtă de timp cât si-a lăsat-o neasigurată.
Polițiștii însoțiți de partea vătămată, l-au depistat în apropiere, pe strada Toamnei, pe Nicolae R. de 58 ani, din Satu Mare, cu bicicleta asupra lui.
Proprietarul și-a recuperat bunul, iar în cauza s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Lovire și alte violențe

Un tânar, victima unei agresiuni, a fost internat în spital cu plagă înțepată la braț.

În ziua de 14 februarie 2016, Spitalul Orășenesc din Negrești Oaș, a sesizat poliția despre faptul că la unitatea lor a fost adus un tânar ce prezenta o plagă înțepată la brațul stâng.
Efectuând verificări, polițiștii Sectiei Rurale Negrești Oaș au stabilit că F.A. de 17 ani din comuna Vama, în urma unor discuții contradictorii pe care le-a avut cu F.B. din aceeași localitate, tot de 17 ani, l-a atacat pe acesta din urmă cu un obiect ascuțit, provocându-i leziuni.

Victima a rămas internată in spital pentru îngrijiri medicale iar lui F.A. i-a fost intocmit dosar penal și este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe

Acțiunile pentru siguranța cetățenilor s-au derulat și în cursul zilei de ieri.

Duminică, s-au inițiat și desfășurat peste 60 de acțiuni cu efective mărite pentru menținerea siguranței publice, prevenirea faptelor ilicite și a accidentelor rutiere, suplimentar față de activitățile dispozitivelor curente din teren.
În urma activităților desfășurate au fost întocmite 4 dosare penale și au aplicate 235 de sancțiuni contravenționale, 186 dintre acestea fiind aplicate conducătorilor auto care au încălcat prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice iar celelalte pentru nerespectarea normelor privind ordinea și liniștea publică și desfășurarea activităților comerciale.
Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 63 048 lei.
De asemenea, au fost indisponibilizate în vederea confiscării sau pentru continuarea cercetărilor bunuri în valoare de aproximativ 1 550 lei.
Ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reținut opt permise de conducere și au retras trei certificate de înmatriculare.

Exemplu:
În data de 14.02.2016, orele 14.25, polițiștii Secției Valea Vinului, au oprit în trafic pentru control la intrare în localitatea Pomi, un moped care nu avea aplicate plăcuțe de înmatriculare sau înregistrare.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că pe lângă faptul că mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat, conducătorul lui, Sorin S. de 17 ani din localitatea Sâi, nu deținea permis de conducere pentru nici o categorie.
Astfel, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană care nu deține permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente