Acasă sus Poliția ne informează !

Poliția ne informează !

Duminică, 16 martie 2014, polițiștii din formațiunile rutiere au acționat cu forțe sporite pentru prevenirea accidentelor rutiere și sancționarea celor care încalcă legislația rutieră. În cadrul acțiunilor desfășurate în județ polițiștii au constatat 96 de contravenții, valoarea totală a amenzilor aplicate ridicându-se la suma de 9745 de lei , fiind reținute totodată 6 permise de conducere. Deși conducătorii auto sunt participanții la trafic cu cele mai multe abateri constatate (79), au existat sancțiuni aplicate și altor categorii care au încălcat regulile de circulație, respectiv pietoni (10) și bicicliști (7).

Cele mai frecvente abateri ale conducătorilor auto în această zi de duminică au fost: depășirea vitezei regulamentare (22 de cazuri ), nepurtarea centurii de siguranță (15 cazuri), defecțiuni tehnice ( 12), lipsa documentelor (10).

Reamintim în acest context câteva concluzii desprinse în urma cercetării elaborate la nivelul IPJ Satu Mare în 2013, cu privire la accidentele rutiere grave produse în județul Satu Mare pe o perioadă de 10 ani, corelate cu date statistice ale Organizației Mondiale a Sănătății.

Dintre zilele săptămânii, zilele de marți și duminică sunt zilele în care s-au constatat cele mai multe accidente mortale în județul nostru.

Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de mers reprezintă principala cauză a accidentelor mortale.

Portul centurii de siguranță diminuează semnificativ riscul de deces în cazul unui accident grav cu 40-50% pentru persoanele care ocupă locurile din față și cu 25-75% pentru cei care ocupă locurile din spate. De reținut este și faptul că dispozitivele de reținere pentru copii ( scaunele speciale de mașină) scad riscul de deces al copiilor în cazul uni impact grav cu până la 70%.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfântul Dimitrie-Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de...

Trecerea la ora de iarnă.Cum facem față tulburărilor de somn?

Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte neplăcute asupra multor persoane, cum ar fi tulburările de somn și de dispoziție.

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a...

Pandemia îndatorează puternic ţările UE. România, la mijlocul clasamentului

Datoria publică a avansat în UE, în ultimul an, până la 87,7% din PIB-ul Uniunii (T2/2020), cu opt puncte procentuale peste nivelul...

Comentarii recente